Dýňoviště 2015 + 2016

host - 157.239 (?)
28.7.2016 16:32

Ochutnejte pečenou Japonečku-poznáte slasti Otcem Vlasti nepoznanécheeky-ani jako polívčička chlapa neurazí! A urostená cuketa na způsob zelí-toho se chce zatepla i postudenu-všude se hodí přidat česnekukiss. SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 157.239 (?), 28.7.2016 13:03

Nejvíce-celoplošně zasažené listy padlím odstranit-ostrým nožíkem nebo nůžkami, mě se osvědčuje ponechat kousek řapíku-cca 5cm. Stejně zacházím i s usychajícími. Zlepší se cirkulace vzduchu v porostu, zmenší se nebezpečí hniloby plodů, zpřístupní se hmyzu cesta k novým květům... SPCH

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 28.7.2016 7:12

rekl bych, ze ke konzumu uz se daji pouzit, ale jeste necekejte nejaky velky chutovy zazrak, 2 tydny bych to videl na uspokojivou kvalitu

host - 157.239 (?), 28.7.2016 13:21

Nevím, jak velké zkušenosti má Paní, nebo Slečna Eva s pěstováním tykví, jaké má stravovací návyky, chutě, jestli vaří ona, partner, vaří-li, tak komu-jen sobě, miminku, seniorům...?Je dobré si vyzkoušet- z různě velkých plodů, v různé růstové a zralostní fázi-nebýt přehnaně úzkostnácheeky a být ODVÁŽNÁ! Prostě a jednoduše-jiná zralost je vhodnější pro okamžitou spotřebu, jiná pro odloženou -např.za 2týdny a zase jiná pro dlouhodobé uskladnění, pro různé pokrmy-přičemž cílový rozměr plodu může být totožnýenlightened. SPCH

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6613) - 9.135 (?), 28.7.2016 14:18

Nevím, já dýně moc nepěstuju, ale podle mne je to jen vláknina s vodou. Ostatně jako většina zeleniny. Osobně pěstuju jen cukety a patizony, sklízím malé plody, přidávám do všeho kam se hodí, do leča, směsí na těstoviny, buřtguláše, ratatouile a podobně. Polívka mně nezaujala. Na smažení trochu větší a hlavně patizon, tam jakýsi náznak chuti je. Nejhorší je, když nějakému nešťastníkovi darujete = vnutíte tříkilovou cuketu. Nejprve mu způsobíte manželskou krizi, neb se doma zhádají co s tím, manžel by to vyhodil hned, manželka sní o kompotu, džusu a jiných laskominách. Protože nemají čas, přenášejí to postupně z lednice do špajzu, ze špajzu pod schody, pak pod stůl na verandě a když na to nezapomenou, za měsíc to stejně skončí v kompostu, nebo popelnici.  Takže doporučuju sklízet mladé, jakmile to přeroste, nemilosrdně vyhodit a nestresovat se co je to matrjálu a co by se z toho dalo...

host - 157.239 (?), 28.7.2016 16:32

Ochutnejte pečenou Japonečku-poznáte slasti Otcem Vlasti nepoznanécheeky-ani jako polívčička chlapa neurazí! A urostená cuketa na způsob zelí-toho se chce zatepla i postudenu-všude se hodí přidat česnekukiss. SPCH

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 147.46 (?), 2.8.2016 16:04

Japonecka jako hokaido? Pokud ano, tak musim rist, ze melonette je mnohem lepsi.

Kohba - (21) - 31.24 (?), 15.8.2016 8:16

Zdravím Vás dýňovníci, ta slova chvály na dýni melonette mě zaskočila, nikde jsem nic takto pojmenovaného neviděl.

Můžete mi prosím napsat kde se dají semena této lahůdeky sehnat?

Děkuji.

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 147.46 (?), 29.7.2016 7:41

Dekuji za rady, vetsina dyni hokaid je na okamzitou spotrebu, takze pokud uplna nezralost nevadi, jsem v pohode. Mam jen par dyni na uskladneni. Hodim sem snaddnes nebo zitra par fotek na posouzeni... Vpodstate sbiram stejne jako bylo vyse na obrazku. Dekuji, clovek se uci porad Eva

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 147.46 (?), 2.8.2016 16:03

Dobry den, nechavate dyne po sberu jeste na slunicku, aby dozraly? Ja ted obrala nejake melonetty. Jak dlouho je tam nechate, pokud to delate?

eva.neuwirthova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 3.134 (?), 13.8.2016 21:29
Dobry den, přikládám fotky některých dyni. Co myslíte, jsou již zralé? Také mě zajímá, co je to za druh ta zelená... jedná a druhá. Jedná měla být crown prince, ale to asi nebude.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz