také jsem se letos pustila do pěstování dýní (ale Hokaido), a také nevím, jak poznám, že už je zralá. Jednu jsem už utrhla (protože nechci mít moc velké potvory), ale uvnitř byla ještě zelená.
termin je na sacku seminky.Davam dve semena a jen je zatlacim do zeme. Splest s plevelem to nejde, ty rasici listky jsou uplne jine, velike a okrouhle. Ale je lepsi k tomu dat treba spejli, aby to clovek nezaslapl nebo tam nezasel neco jineho.
Chtěla bych se zeptat, je-li možno vyset již teď okrasné tykve...včera jsem se o to pokusila...myslíte, že přežijí...jelikož je již velké teplo
Děkuji Tereza Ulčová
myslim ze bud nevyklici vubec, nebo proste zmrznou. venku je sice pres den relativne teplo, ale jednak to bude na dyne malo, a pak v noci je hodne chladno. Ja bych je ven davala az po zmrzlych muzich, coz je cca 15. kvetna.
dobrý den letos jsem prvně zasadila okrasné dýně. na rostlině je jich několik, nejsem si však jistá dobou sklizně. Mají být tvrdé a štopka ztmavlá a jak se pak udržuje? Je potřeba nalakovat a čím, děkuji velice za reakci
také jsem se letos pustila do pěstování dýní (ale Hokaido), a také nevím, jak poznám, že už je zralá. Jednu jsem už utrhla (protože nechci mít moc velké potvory), ale uvnitř byla ještě zelená.
Dobrý den. Okrasné dýně mají být tvrdé, stopky už tmavé a potom se s nimi nemusí nic dělat, pouze naaranžujete.Vydrží dlouhou dobu krásné bez lakování. Je pravda,že některá nemusí být ještě úplně zralá a zčerná, ale loni jsem je pěstovala poprvé a stylem "pokus - omyl" jsem vyzkoušela, sklidila a vydržely mi dost dlouho.
Já dýně pěstuju již čtvrtým rokem a sklízím je podle počasí letos je mám ještě pořád na zahradě. Správně uzrálá dýňka by se měla uloupnout na konci stopky a potom vydrží i rok a půl, mám doma 3 kusy ještě z loňské sklizně. Jestliže je pozbíráte brzy začnou se Vám na nich dělat šedé skvrnky které budou černat. Hanka