dýně - prosba o radu

host - 76.86 (?)
6.2.2007 9:58
dekuji Vam za radu.Vidim ze Vas zahradka bavi tak jako mne  chtela bych se zeptat zda pestujete muskaty?chtela bych je mit letos krasne bohate...hnojite je?cim?Myslim si ze muskatum taky rozumite
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 7.8.2005 14:56, zobrazeno: 70735x
Dobrý den! Prosím o radu: Pěstujeme na kompostě 3 dýně. Jsou už velmi dlouhé (každá asi 8 m) a krásně rozvětvené a mají spoustu květů, ale z toho samičích bylo jen 6. PLody dorostou nanejvýš do průměru asi 15 cm a začnou hnít. Co děláme špatně, prosím? Děkujem.

host, 15.8.2005 9:03
tak loni jsme měli to samé,rostlina veliká(dlouhá),a jen jedna dýně průměr cca 1metr,a ostatní shnily.
letos jich mám na rostlině víc,ale menších,už je děti aspon unesou,jediný co dělám jinak je přihnojení 2krát Cereritem,a zálivka jen na místo ke kořenům,jestli ti nehnijou vlhkem??
jo a taky už jsem je zastřihla,aby se nevysilovaly růstem hmoty listový a šly živiny do plodů.

host - 217.141 (?), 2.9.2006 22:53

dobrý den,

přidejte zálivku bohatou na mikroprvky a makroprvky s Lignohumátem Profesionálem. Kompost prolejte Lignohumátem a rozpohybujete mikrobiální činnost a hnilobné procesy

host - 1.251 (?), 3.9.2006 17:10
typoval bych, že v tom kompostu je hodně listí z vlašského  ořešáku nebo kaštanu koňského nebo něčeho podobného, co tlumí růst. Možná rezidua z nějakého herbicidu?

host - 198.235 (?), 3.2.2007 19:33
Ahoj mi pěstujeme taky dýně a není postřeba je vůbec hnojit nebo něco takovýho stačí zaštípat ty dlouhé šlahouny aby to šlo do plodů a ne šlajhounůp...mám e každý rok tak tři sazenice a z nich nejméně 6 plodů a váže třeba až 50kg..a zaléváme ke kořenům....

host - 76.86 (?), 3.2.2007 19:36
kdy pestujete okrasne dyne(unor,brezen)??chtela bych je prepestovat v dome...?poradte

host - 162.128 (?), 4.2.2007 11:10

okrasne dyne davam rovnou seminko do zahonu, obvykle myslim duben = kveten, je to napsane na sacku se seminky.  davam 2=3 seminka na jedno misto, a vzdy toho nakonec vyroste tolik, ze to pak rozdavam po sousedech.

host - 76.86 (?), 5.2.2007 8:38
ano a do jake hliny je sazite?do dobre prohnojene?nebo normalne do zahradky?

host - 162.128 (?), 5.2.2007 21:37

Ja jsem takovy kozel-zahradnik, na predpestovani jsem moc lina, Postupuji metodou pokus-omyl, takze na jare rozhodim granulovany kravsky hnuj, rozhazim seminka a dej se vule bozi.

Puda je hodne jilovita, ale roste v tom naprosto vsechno - rajcata, kvetaky, kedlubny giganti, okurky hadovky - nemam sklenik, rostou jen tak venku a nestacim sklizet.  pravdou je ze je to zalivane prakticky denne nebo obden, obcas prihodim hnojivo na rajcata. 

Ty dyne ale moc nerozmazluju, pouzila jsem je jen na vyplneni mist, kde nic nebylo. stejne tak jsem davala i cukety, zbyl mi roh s takovou blbou,tvrdou  pudou, tak jsem to zkupila, jestli v tom neco prezije. Ze tri seminek vyrostly dve rostliny a uz jsem plody zase rozdavala.

host - 76.86 (?), 6.2.2007 9:58
dekuji Vam za radu.Vidim ze Vas zahradka bavi tak jako mne  chtela bych se zeptat zda pestujete muskaty?chtela bych je mit letos krasne bohate...hnojite je?cim?Myslim si ze muskatum taky rozumite
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz