Nevím, jeslti nepřicházím s radou pozdě. Tak pro příště:
Dýňová marmeláda:
1,5 kg dýně, 60 dkg cukru, l lžíčka kys.citronové, Gelfix, 1,5 lžíčky meruňové tresti(nebo nanasové, či broskvové)
Dýni nastrouhat na jemno, přidat cukr, nechat odstát do druhého dne.(nemusí být, ale pak se déle vaří). Odebereme šťávu, do které zamícháme kyselinu citronovou a nalijeme zpět a vaříme dokud nezesklovatí, 20 až40 minut. Přidáme Gelfix a ještě 5 miut povaříme. Nakonec přidáme meruňkovou tresť a horké plníme do skleniček, které obrátíme 5 minut dnem vzhůru.
Dýňové zelí:
Dýni nastrouhám nahrubo, Na tuku zpěním cibulku, pro lepší chuť může se orestovat i špek. Vložím nastrouhanou dýni, osolím, okmínuju a dusím. Ke konci můžeme lehce zaprášit moukou, ochutit octem, stejně jako děláme zelí.
Naďa