Dát už rajčata do skleníku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 159.24 (?), 28.3.2010 13:48
Připojuji fotky rajčat ve skleníku, vysazena byla v pondělí, zatím se jim daří dobře, některá mám ještě v květináči, ta přijdou též do skleníku, ale v ještě chladnější poloze, takže později. Jiřina
U fotky je překlep. Patří TIPO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.60 (?), 29.3.2010 9:52
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.19 (?), 4.4.2010 10:32
Já ještě počkám, mám Stropnické a Tornádo, protože za oknem se rajčata i papriky vytahují, využiji toho času, než půjdou ven k jejich zesílení a rozvětvení tak, že obojí zaštipnu, hezky se rozkošatí.Vlado.
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 4.4.2010 11:22
Včera jsem "osadil" folii na konstrukci a odpoledne zasadím rajčata která již kvetou. Něco dám i ven, hlavně ta maloplodá, pokud by přišly mrazy tak mám zálohu vysetou později, teď mají sazenice 10-20 cm. Balkonové rajčata již kvetou, a ty již dávám přez den ven ať se otužují. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 4.4.2010 11:26
Mám vždy o pár sazenic navíc, to pro případ nepředvídaných událostí. Takže já dávám dnes do foliáku. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář (122) - 76.60 (?), 5.4.2010 19:02
Mám odzkoušeno, že pár rajčat dát dříve do fóliáku není na škodu. Dávám je do země tak, že počkám až se vytáhnou, šikmo je založím do jamky, aby ven trčela jenom "kystka". Dávám je, když mají cca 30 cm. Ale ty první dám ve fóliáku do fóliového krytu z dírkavé fólie. Kdysi jsem ji koupila v Lídlovi. Kryt je na obručích a dodlévám do jamky kolem rajčat. Když začne pálit sluníčko, tak kryt zložím. Mne již rajčata kvetou v době, kdy sousedi dávají pouze zakořenit rajčata. Možná je dvojité krytí pro někoho blbost, ale funguje to. Ze 12 keříků mi rajčata " trčí ušima" a sousedi o ně nemajím zájem. Já spíše zkouším, co moje zahrada vyprodukuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|