cuketa - uhnívání

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 16.57 (?)
6.8.2009 12:44

Cukety pěstuji spoustu roků-kolem 10 kusů-do letoška normálně na nezakrytém záhonu. Až letos jsem si chtěla ušetřit "trochu práce" s pletím, kypřením... vysadila jsem je do černé textilie. Jsem tím nadmíru spokojená. Žádný plevel, zalévání pouze k rostlině cca 2x týdně. Krom toho se domnívám, že je výnos vyšší-textilie drží teplo v půdě a zabraňuje taky rychlejšímu vysychání. Cukety mají samčí květy na vysokém tenkém stonku, ty opadávají. Pak mají květy samiččí, pod nimi se tvoří plůdek. Samiččí květ po vytvoření plůdku většinou odstraním, cuketa pak neuhnívá od špičky. M.R.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

babi.zahrada - (4) - 30.70 (?), 8.7.2009 17:58

Dobrý den, na slimáky jsem letos poprvé použila granuleVANISH jsou tmavomdré.Stačí jen málo posyppat kolem salátu nebo cukety.Slimáci se na tom uplně rozpliznou.Granule vydrží dost dlouho i při dešti.Zdraví Johana

majkyss - (27) - 212.36 (?), 8.7.2009 18:18

Jé! Johana z dlouhejma nohama! Moc děkuji za rady!

host - 174.166 (?), 8.7.2009 17:54

Mohla bych poprosit o nějaký cuketový receptík na těstoviny? Nebo už tu někde je napsaný?

Díky! Hanča

majkyss - (27) - 212.36 (?), 8.7.2009 18:19

Taky bych bral nějaký receptík! Marek

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 16.49 (?), 8.7.2009 18:50

Na olej nakrájenou cibuli, přidat cuketu, červenou papriku-prášek, podusit s vodou a Vegetou-dle chuti, lžička-pak vmíchat kysanou smetanu. Jinak loni se zde nějaké recepty probíraly, zadejte si do vyhledavače a mrkněte na to. M.R.

host - 35.205 (?), 12.7.2009 22:39

Granule používám několik let a funguji dobře. Chci se zeptat, mam obavu, že pod černou folii se naopak slimaci budou množit, jaké s tím mate zkušenosti?

host - 204.6 (?), 6.8.2009 10:50

Dobry den chtela bych se zeptat. Poprve jsem nasadila cukety rostliny jsou dlouhe a maji hodne kvetu ale zadna cuketa vzdy kvet upadne. Cim to muze byt?? Dekuji Marketa

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 16.57 (?), 6.8.2009 12:44

Cukety pěstuji spoustu roků-kolem 10 kusů-do letoška normálně na nezakrytém záhonu. Až letos jsem si chtěla ušetřit "trochu práce" s pletím, kypřením... vysadila jsem je do černé textilie. Jsem tím nadmíru spokojená. Žádný plevel, zalévání pouze k rostlině cca 2x týdně. Krom toho se domnívám, že je výnos vyšší-textilie drží teplo v půdě a zabraňuje taky rychlejšímu vysychání. Cukety mají samčí květy na vysokém tenkém stonku, ty opadávají. Pak mají květy samiččí, pod nimi se tvoří plůdek. Samiččí květ po vytvoření plůdku většinou odstraním, cuketa pak neuhnívá od špičky. M.R.

ANGURIA - (13) - 202.244 (?), 9.8.2009 16:54

tak dnes pridam i fotecky ikdyz zadna slava cuketa jen 1 zatim a listy usychaji nevim proc.co snimi delat???ulamovat nebo nechat??a taky prostrihat aby mela cuketa vice slunce??

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 200.106 (?), 9.8.2009 21:59

Obávám se, že ji máte napadenou "tak trošku" plísní. Krom toho má docela malé listy a tenké stonky. Poskytla jste ji dostatečně vyhnojený a slunný záhon? Taky potřebuje trochu "životního prostoru". Před několika roky jsem pokusně cukety napadené plísní "pěkně obrala", nechala jsem pouze dlouhý hlavní stonek a na něm vrchol s listy, které teprve začínaly růst. Stříkala Kuprikolem a cukety se zmátořily. Nejsem si ale jistá, zda by to stálo u Vás za tu námahu, celkově ty rostliny jsou docela slaboučké. Příští rok jim dopřejte více místa, slunce a prostoru. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz