Co s květy na paprikách doma za oknem

host - 213.126 (?)
27.4.2012 9:30

Asi je třeba individuální přístup.Já když ty první květy nevyštípu tak ty další opadávají.První urodu mam koncem června a další až v srpnu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
anik - (7) - 156.227 (?), 25.4.2012 22:43, zobrazeno: 6778x

Dobrý den, milí pěstitelé. CHtěla bych poprosit o radu. Mám napěstovanou přísadu paprik, ven je ještě dávat nechci, ale začínají mi doma za oknem kvést. Kamarádka mi poradila, že mám květy vyštipovat. Zatím jsem to neudělala. Myslíte si, že je to správné? Mám ještě další problém. Při sklizni ředkviček ze skleníku nacházím ředkvičky mírně napadené nějakým škůdcem. U kořínku nacházím malého bílého asi centimetrového červíka. Je stašně rychlý. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Děkuji

host - 171.226 (?), 27.4.2012 8:05

Nemyslim si, ze dobre vystipovak kvety.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3365) - 5.149 (?), 28.4.2012 7:05

Já pěstuji beranní rohy na zavařování- mám v průměru dvacet sazenic každý rok. Potřebuji, aby mně současně "uzrálo" co nejvíce papriček, aby to zavařování stálo za to, a protože sazenice nemám úplně stejné (některá má už rozvitý květ, některá teprve poupata) tak při výsadbě vyštípnu všechny květy i poupata. Myslím si, že na úrodě nic neztratím a termín, kdy budu zavařovat mne vůbec nezajímá. Prostě nepotřebuji mít brzy hrst beranních rohů.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 133.163 (?), 27.4.2012 9:17

Je hezky a tak můžete začít papriky vystrkovat ven na sluníčko (ale opatrně, nejlépe do polostínu). Co se týče květů tak já to řeším podle odrůd, pokud se nejedná o velkoplodé silnostěné odrůdy ale o běžné nebo pálivé odrůdy, tak květy nevyštipuji, a pokud o ostatní tak taky ne laugh (letos jsem udělal vyjímku a vyštípl před měsícem dva květy). Pan Meisl radí vyštipovat ale ten pěstuje papriky poněkud na jiné úrovni, moje papriky ho ale neznají a tak rostou, jsou silné, zdravé, kvetou a mají již první malinké plody přestože jsou v kulatých kelímkám a nepřetrhávám jim kořínky při přesazování wink.

Ředkvičky - ti malí hajslíci budou asi svinky, mám jich ve foliáku plno a vypadá to že spolu s mravenci vyžírají bulvičky.

host - 213.126 (?), 27.4.2012 9:30

Asi je třeba individuální přístup.Já když ty první květy nevyštípu tak ty další opadávají.První urodu mam koncem června a další až v srpnu.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 133.163 (?), 27.4.2012 9:37

Možná opadávají proto, že je rostlina "neuživí" nebo nejsou opyleny, běžně to ale nepozoruji, paprika rodí průběžně, pokud tedy nenastane taková zma a marast jako vloni o prázdninách kdy se jejich růst a dozrávání plodů na tři týdny zastavil.

host - 105.74 (?), 29.4.2012 21:21

Já je mám zatím také za oknem a mají poupat spoustu už asi týden, ale nechce se jim kvést? Proč? :(

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz