Co mám s rajčaty?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?)
12.7.2014 14:40

Zeptám se Vás, už jste je ošetřil? Kdy a čím?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 10.7.2014 18:08

Tomato Focus je speciální hnojivo přizpůsobeno specifickým vodním zdrojů.
Tomato Focus bude podporovat zdravý, intenzivní růst rostlin a chutných plodin. Lepší dostupnost živin. Méně soli v pěstebním substrátu.
Tomato Focus hnojivo má všechny specifické požadavky pro pěstování rajčat, protože rajčata vyžadují vysokou hladinu vápníku, hořčíku a draslíku. A měkká voda a dešťová voda neobsahuje mnoho klíčových minerálů pro zdravý růst rostlin.
Tomato Focus ovšem vše zajišťuje.

... a o složení ani zmínka.

host - 175.112 (?), 12.7.2014 13:21

A otrhat všechny? I ty, který mají jen trošku hnědý konec? Pár milimetrů? Už jsem jich otrhal asi 30, jaká škoda...

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 12.7.2014 13:55

Nemusíte trhat všechny, ty s minimálním poškozením dozrají a před použitím bude stačit odříznout nekrotickou tkáň. Nejde o plíseň, takže mykotoxiny nehrozí. Pro léčbu by to chtělo dodat vápník nejlépe na list, protože rostliny ho špatně přijímají kořeny, například při přehnojení dusíkem. Dneska jsem si ve skleníku všimla apikální nekrozy na některých plodech Nastěny slastěny. Ihned jsem listy rajčete polila velmi zředěným vápenným mlékem k bílení, nemám totiž doma chlorid vápenatý, doufám, že se vstřebá nějaká molekula vápníku z velmi naředěného hydroxidu.  Zdraví Jiřina

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 12.7.2014 14:40

Zeptám se Vás, už jste je ošetřil? Kdy a čím?

kyprik - (49) - 159.11 (?), 13.7.2014 9:25

Dobrý den,

jak se již objevuje u jiných příspěvků, jedná se určitě o hnilobu způsobenou nedostatkem Ca. Já používám každý rok Wuxal Calcium, mám ve skleníku 55 paprik a 10 rajčat, pěstování paprik si bez používání Wuxalu ani nedokážu představit, protože jinak by byla většina plodů nahnilých a nepoužitelných. Používám aplikací na list 1x týdně. Pokud se aplikuje pravidelně, tak ty nahnilé části jakoby ztvrdnou, hniloba se dále nerozšiřuje a veškeré problémy mizí. Má zkušenost je taková, že rajčata ve skleníku nejsou na to tak náchylná, jako papriky, u rajčat se mi to stalo pouze jednou, problém byl už asi velmi akutní.   

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz