Dobrý den,
povedlo se mi vypěstovat chilli paprička, která mi už 1. rok urodila z jedné rostlinky cca 10-15 papriček, a roste. Semínka sem si vzal přímo z papričky a nevím co je to za odrůdu, rád bych se Vás zeptal jestli nevíte jaká odrůda to je?
Ahojte, prosím Vás mohl by mi někdo poradit. Již asi tři roky pěstuji papričky také na okeních parapetech a vloni se mi prvně stalo že spousty z nich nevykvetlo nebo z nějakého důvodu se nepodařilo udělat plody. Zajímalo by mě zda je u těchto chilli papriček potřeba zaštipovat výhonky které začínají růst pod již vzrostlými listi?
Mám zkušenost z loňska. Zasel jsem cca 8 druhů., Rodily všechny. Pěstoval jsem je venku na záhoně a jak se ochladilo, přemístil do domu za okno, kde v pohodě dozrály. Letos mám chycených z 19 druhů 15. Pořídil jsem si foliovník, protože část rostlinek jsem dal vloni k příbuzným do skleníku a rostlinky byly daleko silnější a měly samozřejmě větší úrodu. Semínka doporučuji objednat v Anglii. Já si je nechávám vozit odtud, něco mám z papriček koupených v Tescu a Hypernově.
Dobrý den,
povedlo se mi vypěstovat chilli paprička, která mi už 1. rok urodila z jedné rostlinky cca 10-15 papriček, a roste. Semínka sem si vzal přímo z papričky a nevím co je to za odrůdu, rád bych se Vás zeptal jestli nevíte jaká odrůda to je?
Ještě bych dodal: Letos pěstuji Habanero Orange, Habanero Red a asi Scotch Bonnet. Příští rok přibudou: Fresno, Jalapeńo, Fatalii,Long Purple Cayenne, Serrano Tampiqueno, Red Cap Mushroom a Joe´s Round. fsmb@seznam.cz