Ahojte, prosím Vás mohl by mi někdo poradit. Již asi tři roky pěstuji papričky také na okeních parapetech a vloni se mi prvně stalo že spousty z nich nevykvetlo nebo z nějakého důvodu se nepodařilo udělat plody. Zajímalo by mě zda je u těchto chilli papriček potřeba zaštipovat výhonky které začínají růst pod již vzrostlými listi?
Mám zkušenost z loňska. Zasel jsem cca 8 druhů., Rodily všechny. Pěstoval jsem je venku na záhoně a jak se ochladilo, přemístil do domu za okno, kde v pohodě dozrály. Letos mám chycených z 19 druhů 15. Pořídil jsem si foliovník, protože část rostlinek jsem dal vloni k příbuzným do skleníku a rostlinky byly daleko silnější a měly samozřejmě větší úrodu. Semínka doporučuji objednat v Anglii. Já si je nechávám vozit odtud, něco mám z papriček koupených v Tescu a Hypernově.
Dobrý den,
povedlo se mi vypěstovat chilli paprička, která mi už 1. rok urodila z jedné rostlinky cca 10-15 papriček, a roste. Semínka sem si vzal přímo z papričky a nevím co je to za odrůdu, rád bych se Vás zeptal jestli nevíte jaká odrůda to je?
Ještě bych dodal: Letos pěstuji Habanero Orange, Habanero Red a asi Scotch Bonnet. Příští rok přibudou: Fresno, Jalapeńo, Fatalii,Long Purple Cayenne, Serrano Tampiqueno, Red Cap Mushroom a Joe´s Round. fsmb@seznam.cz