Je fakt že mi ani jeden plod této odrůdy nepraskl, přeborníkem v tom je žluté Datlo. Včera jsem však zjistil u Mini jednu vlastnost která ho naprosto diskvalifikuje - zralé plody na keři změkly ve vodnatou kuličku obalenou slupkou.
Valdo - špatně vybarvuje a vyzrává (tento fakt pozoruji letos i u některých dalších odrůd) a asi to má na svědomí ten nahoře.
Bibi - plodná odrůda, která však velmi špatně vyzrává okolo stopky. Neměkne sice tak jako Mini, ale zůstává u šťopky nesympaticky oranžová.
Chuťově jsou tyto tři červené odrůdy celkem klasické rajčatové chuti, ostré a v ústech štiplavé. Ne že by mi tahle chuť vadila, tak má správné klasické rajče chutnat, já však od nich očekával větší sladkost, protože jsou to "zobací" odrůdy.
Počasí je u nás letos extremní s velkým vlivem hlavně na rajčata (podobně rychlý náběh zralosti např. u angreštu a rybízu), plody až moc rychle zrají a to se projevuje na jejich kvalitě. Včera jsem dokonce odstraňoval černou folii zespod některých rajčat a paprik, rostlinám chybí listová plocha, která by zem zastínila, a ta je následně horká.
Nové Semácké odrůdy jsem vyzkoušel, podmínky sice nebyly zn. ideál, ale nenašel jsem důvod v jejich pěstování pokračovat. Jsem zvědavý jak je vyhodnotí ostatní kolegové - pěstitelé.