Je to způsobeno vysokou teplotou.Zapomněl jsem foliák otevřít a malér byl na světě.Je to týden a papriky se dostávají opět do kondice.Foliák už nechávám stále otevřený.
Mám papriky ve skleníku, na jaře bohatě kvetly, pak však začaly jednotlivé květy zasychat a černat, také vrcholové listy vypadají divně (viz. foto). Ještě nikdy se mi to nestalo. Mohlo to být horkem (skleník je z polykarb. výplní) nebo přehnojením (1x týdně Kristalon), neopylením..? Žádný hmyz jsem na nich nenašla. Prosím o radu. Předem děkuji.
Asi to bude vysokou teplotou. Taky máme malý skleník z polykarbonátu, měla jsem tam mimo jiné i papriky v kyblíku a bylo to to samé. Venku se srovnaly. Teď jsme přes vrch skleníku přehodili takovou zelenou síťovinu a teplota je tak o 5 st. nižší a citrusům ten malý úbytek světla nevadí. Teď špekulujem, jak udělat na zadní straně naproti dveřím nějaké otvírání, aby se ve skleníčku trochu hejbal vzduch.
Je to způsobeno vysokou teplotou.Zapomněl jsem foliák otevřít a malér byl na světě.Je to týden a papriky se dostávají opět do kondice.Foliák už nechávám stále otevřený.
Děkuji za názory, skleník jsem měla ale pořád otevřený a na střeše jsou dvě samootevírací okna, takže nějaké proudění vzduchu tam bylo taky. Nevím, jestli se papriky vzpamatují, protože i plody, které rostou ve spodních částech rostliny, kde byly květy jakžtakž v pořádku, začínají černat a mají na sobě jakoby kožovitou strukturu. Co si o tom myslíte? Díky předem.
Zrovna jsem na internetu našla tyto fotografie s tím, že to způsobuje roztoč Hemitarsonemus latus, postřik Omite nebo Talstar. Docela se přikláním k tomu, že se to podobá problému s paprikami.