Bio postrik na plisen okurek a rajcat
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.228 (?), 3.9.2014 13:28
Když patizony sklidíte mladší, tak do velikosti 10-12 cm, určitě je nemusíte loupat, tepelnou úpravou dobře změknou. Používáme je přídáním části do leča, připravujeme i jako přílohu společně s paprikou, lilkem, cuketou a tvrdším rajčetem, to vše dohromady lehce osmahnout a podusit. Také smažení v trojobalu, ale narozdíl od předřečníka nemáčet, ale osoit plátky a nechat vyležet vodu a slít a před obalením osušit utěrkou. V.L.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.139 (?), 11.11.2014 21:08
na svilušky výluh z přesličky, pelyňku a kapradiny. Jinak zima je bezva nápad. :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 12.11.2014 9:16
Nevím jak byla v roce 1913 rozšířená "špatná" chemie, ale Vaněk radí toto: svařit 5g síranu draselného, 7g mazlavého mýdla (draslené mýdlo) v 1 l vody, zchladit na 40°C a rostliny se sviluškou do té vody 2x až 3x opakovaně namočit, nechat okapat tak, aby tekutina nestékala do země, Po týdnu znova.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 12.11.2014 11:12
On v tomto případě působí draslík z roztoku laicky řečeno jako "trhač chytinových krunýřků" svilušek, popřípadě dalších druhů hmyzu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|