Bio postrik na plisen okurek a rajcat
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.92 (?), 31.8.2014 7:45
U mne rajcata zatim taky v pohode, tlak na plisen zda se byt maly. Spis jsem zjara zaznamenal venku (ve skleniku nikoliv) vyskyt septoriozy a to i na cuketach, coz drive nabyvalo. Mate i cukety a delate na nich postrik? Kdy s postrikem zacinate? J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.92 (?), 31.8.2014 8:47
Cukety mivam 2, zelenou, zlutou (ted jsem je zrusil), je to jen takove zpestreni. Septorioza se objevila uz nekdy v cervnu, o neco pozdeji padli. To je na nic, starat se o postrik u takovych zbytnych rostlin, obvykle na ne zapomenu a michat dalsi se mi nechce. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.92 (?), 31.8.2014 9:52
Cukety s padlim plodi dal, ale ze by jim vubec nevadilo, bych netvrdil. Navic se mi padli z cuket rozsirilo na patison, coz drive nebyvalo. Pobliz mam maliny, loni se mi zdalo, ze maji taky padli (od cuket). Takze bud nepestovat nebo postrikat. Taky pouzivam jen anglickou klavesnici. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 2.9.2014 9:03
Na trvanlivost cuket padli asi vliv nema, ale zasazeni asimilacni plochy listu ma jiste vliv na rust a vynosy. Nemusi to vadit, zejmena v teple poloze, kde cukety rychle rostou, pokud maji dostatek vlahy. Mne to tedy vadi i na patisonu, pokud jdu okolo, tak mne to vytaci. Pristi rok zrejme cca 2-3 tydny po vysadbe provedu postrik Topas+Dithane (padli+septorioza).
Patison pestujeme do velikosti (prumeru) cca 20-25 cm. Kuchynske zpracovani ma na starosti ta cast familie, ktera se systematicky vyhyba radne praci na zahrade, takze Vam recepty neporadim. Posledni dobou se delaji placky na zpusob bramboraku, chut mi pripomina kvetak (domaci nikoliv kupovany), s plackami z cuket nesrovnatelne lepsi, da se rici, ze i chutnejsi nez bramborak (ale ten je jiste dobry). Take se daji obalit a osmazit (snad je nutno nechat nejakou dobu namacet). Zalezi taky na tom, zda Vam smazena strava prijde dostatecne 'zdrava'. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 3.9.2014 12:28
Myslim, ze se to strouha bez slupky. Nemusite to snad skrabat, staci okrajet, kdyz jich mate nadbytek i s padlim. Ale radsi mrknete na nejaky recepty, nejsem odbornik na vareni. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|