Bazalka pěstovaná společně s rajčaty

Jana V. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 96.243 (?)
17.6.2014 16:25

Děkuji všem za názory. Asi to příští rok zkusím, To, že se jí bude dařit, to asi jo, protože já mám tři 30l samozavlažovací květináč a v každém bude jedno tyčkové rajča. A lívilo by se mi vyplnit volný prostor bazalkou, v každém květináči jiný druh. Tak uvidíme. Stříkat proti plísním doufám nebudu, ale třeba jo, uvidíme letos, balkon zakrytý nemám, jsme v posledním patře: o( 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 9.2 (?), 17.6.2014 15:13

Dobrý den. Já pěstuji bazalku mezi rajčaty ve skleníku hlavně z toho důvodu, že nevoní molicím, mšicím a různé jiné havěti. Pěstuji ji ve větších květináčích. Mimo to ještě v truhlíkách afrikány. Skleník mám otevřen z obou stran takže stačí malý závan větru a skleník je plný vůně bazalky nebo smradu afrikánů. Je pravda. že pěstuji bazalku mini.Manželka ji normálně dává do jídla nebo suší. Jestli se má nebo nemá hnojit nevím dostane to co rajčata. Při postřiku ve skleníku ji vynosím ven. Václav

Lcaizlova - (8) - 132.4 (?), 17.6.2014 9:31

Ahoj, každý rok mám ve skleníku společně s okurky, rajčaty, paprikami a salátem i bazalku a vždy rostla krásně. Ve skleníku nestříkám, jen stále větrám i když je venku v noci 12C mám otevřené. Poznatek: zimu ve skleníku nepřežije;) Pa Lucka

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 17.6.2014 13:16

Bazalka bude prospěšná rajčeti hlavně v kastrolu s majdou. Že by bazalka omdlela z přehnojení asi obavy mít nemusíte. Speciální hnojivo na bylinky se od běžného hnojiva liší pouze flaštičkou a etiketou a samozřejmě cenou. Nechápu důvod, proč by se neměla konzumovat.

Jana V. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 96.243 (?), 17.6.2014 16:25

Děkuji všem za názory. Asi to příští rok zkusím, To, že se jí bude dařit, to asi jo, protože já mám tři 30l samozavlažovací květináč a v každém bude jedno tyčkové rajča. A lívilo by se mi vyplnit volný prostor bazalkou, v každém květináči jiný druh. Tak uvidíme. Stříkat proti plísním doufám nebudu, ale třeba jo, uvidíme letos, balkon zakrytý nemám, jsme v posledním patře: o( 

Petersak - (29) - 247.28 (?), 17.6.2014 22:23

Skúšal som a nebol problém. Hnojím raz za čas umelým vo voderospustným komplexným hnojivom a nebol s tým problém. U nás na juhu a navyše vo veternej Košickej kotline je problém s plesňou menej častý, postrek pri veľmi daždivej predpovedi ide preventívne. Tento rok mám polovicu zeleninovej záhradky taký mix - medzi dvojriadkom paradajok mám bazalku, afrikány (aksamitník nízky), zeler buľvový, nechtík a kôpor. Samozrejme tak rozmietsnené, aby to nebola džugla. Uvidíme či to pomôže a či si budú navzájom tieto rastlinky pomáhať. Tento rok je škodcov a chorôb toľko, že si nespomínajú ani pamätníci, tak test to bude poriadny. Slabá zima má aj nevýhody. Prvý rok nevymrzol ani nezabalený figovník a asi to prežilo aj všetko ostatné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz