Jestli chcete šetřit místo tak je dejte do květináčů po jednom, ale nezapomeňte na to, že dvě rajčata v 60 cm truhlíku budou mít minimálně stejnou úrodu jako tři namačkaná na sobě, ne-li větší, i plody budou větší.
Myslím si, že balkonové rajče je vždy keříčkové, ale ne každé keříčkové je balkónové. Keříčková a tím i balkonová jsou determinantní, takže se nevyštipují.
Není 80 cm truhlík pro 3 balkonová rajčata zbytečně moc? Nestačil by pro 3 jen 60cm? Někde jsem četl doporučenou délku truhlíku 60 cm dokonce pro 4 Vilmy. To se mi zdá zase přehnané, ale nestačilo by pro 3 jen těch 60cm?
Jak jsem napsal 4 rajčata do 60cm truhlíku se mi zdá jako nesmysl, ale ptám se jestli by mi nestačil na 3 rajčata jen 60cm truhlík. Potřebuju trochu ušetřit místo.
Jestli chcete šetřit místo tak je dejte do květináčů po jednom, ale nezapomeňte na to, že dvě rajčata v 60 cm truhlíku budou mít minimálně stejnou úrodu jako tři namačkaná na sobě, ne-li větší, i plody budou větší.
Zn. ideál, rostlina bude mít kolem sebe více prostoru, více poroste a bude větší úroda. I u paprik se píše že by se neměly dotýkat listy protože pak se vytahují.