Ako s dozrievanim rajcin?



Felima - (29) - 151.38 (?)
15.8.2010 8:42

Nemyslím si, že by to mělo vliv na chuť.Také občas utrhnu rajče, které není úplně červené.Většinou když se chystám k postřiku proti plísni a nebo když někam jedu na delší dobu.Ä nikdy jsem nezpozorovala rozdíl.M

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 217.151 (?), 14.8.2010 23:13, zobrazeno: 4012x

Trham ich nie uplne dozrete, ale zena ma hresi, ze najlepsie dozreju na rajcine. Cital som niekde, ze dozreju rovnako aj odtrhnute, a rastlina moze nasadit sily na dozretie ostatnych. Ako je to najlepsie robit? Samozrejme neotrhavam zelene, ale take skoro hotove, oranzove, alebo skor cervene, len nie na sto percent...

   
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 15.8.2010 7:58
Trhám zásadně zralé plody, na to je pěstuji. Nemyslím že by dříve utržený plod dozrál na stejnou "chuť" jako plně vyzrálý. Mirek
      
Felima - (29) - 151.38 (?), 15.8.2010 8:42

Nemyslím si, že by to mělo vliv na chuť.Také občas utrhnu rajče, které není úplně červené.Většinou když se chystám k postřiku proti plísni a nebo když někam jedu na delší dobu.Ä nikdy jsem nezpozorovala rozdíl.M

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 15.8.2010 9:02

Já soudím totéž co Mirek, rajče dozrálé na stromku chutná líp. Říká se ale skutečně, že otrháním před úplnou zralostí se podpoří násada nových. Kdo má příznivou polohu a rajčat dostatek, tam mi trhání nezralých přijde zbytečné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika