A co tento keřík je to nemoc?

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?)
3.8.2008 15:00

Recepty sem, Micuko! Co kdybych si to rozmyslela a na rok měla hodně rajčat.... Mě se osvědčila pasírovaná a za horka plněná šťáva. Dá se to i pít, vychlazené. A sušená rajčata úplně do všeho jsou teď velmi v módě.H.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 3.8.2008 12:25

Ahojky sice jste po mě zrovna foto nechtěla, ale dvě tady mám třeba to pomůže.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 3.8.2008 12:44

A tam nalevo vzadu, není to náhodou zimolez, to na plotě, co žlutě kvete? Pěknej kousek.... H.

host - 97.194 (?), 3.8.2008 13:24

Žlutý Campsis radicans. 

host - 19.202 (?), 3.8.2008 13:33

Ahojky Hráběnko, latinsky to nevím ale je to trubač a bohužel sousedů.Ale já už mám taky dva malé keříky trochu tmavší květy a vypadá to, že za pár let budou taky tak krásný.micuko

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 3.8.2008 13:41

Tak jo, ať se mu daří. Ale ten stoj spatný umí vaše rajčata opravdu bravurně. Naše rajčata, to je spíš moderní balet s mnoha úklony do stran. Jeden rok jsem je sklízela v hlubokém předklonu, neboť se dělila o místo s mátou a meduňkou, které měly navrch. H.

host - 52.207 (?), 3.8.2008 13:48

A to micuko se potom jí?anebo to je ozdobný květ?

host - 52.207 (?), 3.8.2008 13:43

Tak to je náááádhera:))) a takové dřeva a já takové proutky z bambusu:))) a 4 řady plné velkých rajčáte:))) to je krása.To žluté to mě také první napadlo copak to asi je:)) Zeptám se.takové kůly -kolik let vydrží?ato jste si nechala nařezat-nebo rozebraná nějaká pergola:)))? toho bych se chtěla dočkat-všude vidím takové velké koule rajčat a já mám malé:(asi protože jsem nehnojila že? včera jsem je převázala jemně provázky vypadá to omnoho lépe a myslím, že se cítí lépe.Moc Vám děkuji za fotečky.Ještě vlasně je to asi hooodně silný provaz že?takových 5mm.. já necííííí plíseň- možná jsem je uškrtila a teď se podržte-víte čím jsem to vázala:)))!!! jelikož je doba CD a kazety už nejsou IN, tak jsem je chtěla upotřebit na rajčatech:))) no a ono je to asi těsnilo:))) to by Vás jistě nenapadlo-ale už je Vše napraveno-včera jsem převazovala Všech 70 keříků:(((to bylo o záda:))) klidně dávejte všichni fotky budu ráda a každý má jiný nápad.Vlastně ještě něco-spodní listy se postupně odtrhávají, ale kdy až jsou rajčí velké anebo když už jsou kuličky můžu až klidně do toho 2 patra 3 atd??? sousedi je trhají, tak jsem kopírovala, ale nevím zda t není brzy... děkuji-klidně napište jak jste začínala vy:)) a vy a vy?

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 3.8.2008 14:02

Chcete vědět, jak jsem kdysi plna optimismu vysela pórek?? No někdy v lednu, do truhlíků, pak z toho byly tenké vlásky, které jsem přepichovala podle knihy, byla upatlaná a vzteklá. Ty chudinky se pak povalovaly v kelímcích od jogurtu a vzdychaly... Dočkaly jsme se všechny jara, já šup s nimi do záhonu, bylo jich moc, tak jsem hledala, kam všude je nacpat. Pak jsem terorizovala rodinu, ať tam nepadá balón, ať mi je někdo nezasedne a tak. No NERVY to byly. A úroda... srandovní. S mrkví to bylo podobné. Nakonec jsem ji nenašla mezi bylinkami. Prostě se vsákla. Ze mě zelinářka asi nebude. H.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 3.8.2008 14:34

No, rajčata jsou letos bezva, a to je jen půlka.Jinak ty tyče to je pozůstatek střešních latí.Asi nevydrží dlouho protože dřevo v zemi uhnívá, možná ještě příští rok a půjdou do kamen.Vyzkoušela jsem letos i spirály, ale zdají se mi krátké.Já už mám některá rajčata 180cm.Sázím je tak, aby kořeny směřovaly na jih, do dvouřádků, středem vyhloubím koryto do kterého položím hadici a napustím spoustu vody. První hnojení tak tři týdny po vysazení a pak ještě v půlce léta.Cereritem.Víc nehnojím pokud jsou v dobrém stavu.Listy odstaňuji taky, hlavně ty co se dotýkají země a pokud stíní plody tak taky.Někdy ustřihnu třeba jen půlku listu.Ale většinou se snažím jen odstranit zálistky a jinak zbytečně nezasahovat.Tak rajčatům zdar,přeji véééélikou úrodu.Už se děsím představy jak v těchto pařácích stojím u sporáku a vařím kvanta rajské do sklenic, různá čatny atd. Ach joooo

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 3.8.2008 15:00

Recepty sem, Micuko! Co kdybych si to rozmyslela a na rok měla hodně rajčat.... Mě se osvědčila pasírovaná a za horka plněná šťáva. Dá se to i pít, vychlazené. A sušená rajčata úplně do všeho jsou teď velmi v módě.H.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz