A co tento keřík je to nemoc?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 97.194 (?), 3.8.2008 13:24
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.202 (?), 3.8.2008 13:33
Ahojky Hráběnko, latinsky to nevím ale je to trubač a bohužel sousedů.Ale já už mám taky dva malé keříky trochu tmavší květy a vypadá to, že za pár let budou taky tak krásný.micuko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 52.207 (?), 3.8.2008 13:48
A to micuko se potom jí?anebo to je ozdobný květ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář (391) - 242.231 (?), 3.8.2008 14:02
Chcete vědět, jak jsem kdysi plna optimismu vysela pórek?? No někdy v lednu, do truhlíků, pak z toho byly tenké vlásky, které jsem přepichovala podle knihy, byla upatlaná a vzteklá. Ty chudinky se pak povalovaly v kelímcích od jogurtu a vzdychaly... Dočkaly jsme se všechny jara, já šup s nimi do záhonu, bylo jich moc, tak jsem hledala, kam všude je nacpat. Pak jsem terorizovala rodinu, ať tam nepadá balón, ať mi je někdo nezasedne a tak. No NERVY to byly. A úroda... srandovní. S mrkví to bylo podobné. Nakonec jsem ji nenašla mezi bylinkami. Prostě se vsákla. Ze mě zelinářka asi nebude. H.
|
|
|
|
|
|
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.202 (?), 3.8.2008 14:34
No, rajčata jsou letos bezva, a to je jen půlka.Jinak ty tyče to je pozůstatek střešních latí.Asi nevydrží dlouho protože dřevo v zemi uhnívá, možná ještě příští rok a půjdou do kamen.Vyzkoušela jsem letos i spirály, ale zdají se mi krátké.Já už mám některá rajčata 180cm.Sázím je tak, aby kořeny směřovaly na jih, do dvouřádků, středem vyhloubím koryto do kterého položím hadici a napustím spoustu vody. První hnojení tak tři týdny po vysazení a pak ještě v půlce léta.Cereritem.Víc nehnojím pokud jsou v dobrém stavu.Listy odstaňuji taky, hlavně ty co se dotýkají země a pokud stíní plody tak taky.Někdy ustřihnu třeba jen půlku listu.Ale většinou se snažím jen odstranit zálistky a jinak zbytečně nezasahovat.Tak rajčatům zdar,přeji véééélikou úrodu.Už se děsím představy jak v těchto pařácích stojím u sporáku a vařím kvanta rajské do sklenic, různá čatny atd. Ach joooo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|