Roundap

host - 165.176 (?)
16.9.2021 17:42
To kocour sice opravdu neumí, ale pokud sežere rostlinu, která byla postříkána Roundupem, rozhodně do těla glyfosát dostane. Vzhledem k tomu, že si z toho zvrací a mají průjmy, a zvyšuje se riziko rakoviny o 40%, zajisté ani kočka nebude mít radost z toho, když sežere takovou rostlinu. Roundup je toxický. Tečka. Otázka pouze je, jak dlouho je nebezpečný po aplikaci na plevel. Je to hodina nebo den nebo týden?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 165.176 (?), 16.9.2021 17:42
To kocour sice opravdu neumí, ale pokud sežere rostlinu, která byla postříkána Roundupem, rozhodně do těla glyfosát dostane. Vzhledem k tomu, že si z toho zvrací a mají průjmy, a zvyšuje se riziko rakoviny o 40%, zajisté ani kočka nebude mít radost z toho, když sežere takovou rostlinu. Roundup je toxický. Tečka. Otázka pouze je, jak dlouho je nebezpečný po aplikaci na plevel. Je to hodina nebo den nebo týden?

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 16.3.2009 13:42

Glyfosfát je velmi bezpečný, ale je jedovatý, později se ale extrémně rychle degraduje na neškodné sloučeniny - kocoura bych na trávník nepouštěl do prvního deště, nebo zálivky - po 3 -4 dnech je vše bez rizika.(pokud 3 den důkladně zavlažíte)

Pokud nestříkáte velkou plochu, stačily by 2 dny (koncem druhého dne důkladně zavlažit)

host - 8.84 (?), 2.6.2009 19:27

može mi niekto poradit za aky dlhy čas po postreku roundapu možem sadit travu dakujem

host - 180.2 (?), 2.6.2009 20:45

Dobrý den. Trávu budete pravděpodobně vysévat, pokud nebudete sázet kontejnerované okrasné trávy. Samozřejmě to udělejte potom, co Váš postřik spolehlivě zabral. Doba je různá, první reagují právě traviny, na které byl tento přípravek před mnoha lety vlastně vyvinut. Jakmile půjde původní zaschlý porost pohrabat, můžete vysévat. Přípravek nezanechává v půdě rezidua. Můžete zkusit třeba tzv. řeřichovým testem. Ten spočívá v tom, že na postříkanou půdu vysejete osivo řeřichy seté, která klíčí do 24 hodin. Pokud vyklíčí, je vše OK. Tak ať se daří. Stanislaw

host - 254.164 (?), 5.6.2009 12:13

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak mám správně začít s vytvořením trávníku, na plánovaném místě je dost urputný plevel, kopřivy, mé otázky jsou: je vhodné začít teď?Co udělat jako první trochu porýt ten prostor, i když systém kořenů je urputný a poté aplikovat Roundap nebo můžu začít Roundapem a poté kultivovat trávník? Za jak dlouho můžu nasít trávník? Prosím poraďte jsem velká začátečnice:) Helena

host - 159.174 (?), 25.5.2013 23:27

Studie o tom, že používání Roundupu způsobuje rakovinu, Alzhajmra a další hrůzy, někde lze článek nalézt i v čestině, pak se není co divit, že každý třetí čech onemocní rakovinou, když se používají taková svinstva na půdu.

host - 153.9 (?), 6.6.2009 20:16
Ráda bych se zeptala jestli roundap má vliv na růst brambor nebo jahod. Před měsícem jsem postříkala 2mx2m a sousedka mě dnes napadla, že má k vůli mě malé a jedovaté brambory(nať).Ředila jsem dle návodu nestříkám poprvé nikdy nebyl problém.Stříkám za bezvětří???brambory má špatné i tam kde jsem vůbec nestříkala.prý to šlo v zemi a otrávila jsem je.nedala si to vysvětlit, tak se Vás ptám jestli je to možné.Děkuji za odpověď Marta

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 6.6.2009 22:38

Sousedka je zřejmě neinformovaná o moderních herbicidech

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 6.6.2009 21:52

Aplikovat glyfosát (Roundup aj.), počkat asi 3 měsíce na vytvoření žlutavého fleku brz rostlin, zrýt/pojezdit kultivátorem, osít. Kultivovat lze i dříve, ale je s tím vražedně práce. Po asi 3 měsících je kořenový systém původního porostu zetlelý a snáz se rýpá.

host - 38.30 (?), 7.6.2009 0:07

Otázka pro chemiky - všiml jsem si, že účinná látka glyphosate je amid glycinu a kyseliny fosforečné. To se pak jednoduše rozloží na kyselinu fosforečnou, resp fosforečnan a amoniak a CO2?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz