Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?) 
16.4.2012 19:18

Kdoví co je v těch kartonech za sajrajt a taky ta krása.

Kartony jsou ekologické. Balí se do nich potraviny a doporučuje se i jejich kompostování. Zakryté trávou je nerozeznáte od běžného namulčování.
Já nemám nic proti herbicidům, ale na zahradě je v posledních letech plošně nepoužívám. Párkrát se mi stalo, že jsem viděl zřetelné účinky glyfosfátu na rostlinách, které jsem velmi bedlivě před aplikací chránil.  Třeba na semenáčcích ve školce, kde jsem plevelné rostliny pouze potíral.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 105.202 (?), 17.4.2012 8:50

Vloni jsem měla dost pilin a zkusila namulčívat zaplevelené rybízy - vespod kartony, navrch piliny, tráva. Letos piliny s plevelem - kartony a pilinami prorostl skrz orsej bez problémů, tráva, pitulník se rozrostl od keřů, ale část také prorostla..  Pitulník byl předem otrhán a částečně vytrhán.. (co šlo)

Možná, že kartony by měly být v několika vrstvách, ale stejně nevím jak zabránit prorůstání od rostlin. Podobný výsledek je v záhonu růží... Kartony jsem dávala za mokra, pokud jsem pak kontrolovala bylo pod keři vlhko a kartony plesnivěly - cerná plíseň.

Jinak to nevypadalo špatně.. Jinde jsem dala piliny přímo na trvalkový záhon a tam to po zimě vytvořilo krustu. Plevel neprorostl, neb tam nebyl, klící jen semena.

EM

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 16.4.2012 19:20

Velmi pravděpodobně v nich bude podstatně méně sajrajtu, než v různých -cidech, které Vy zde poměrně často doporučejete. Snížení té krásy bych se nebál, MV. píše, že kartony zakrývá travou, tak zřejmě nejsou vidět. Jinak mám -li se vyslovit k subjektu, podle mne nejhezčí a nejlepší je pod stromy, příp. keři černý ůhor. Dá se dobře přihnojit, obdělat a hlavně v tom není tolik myší a hrzyců, které, jak tu někdo trefně napsal, mulč přitahuje jak magnet a je to nejlepší cesta, jak si zlikvidovat nové výsadby. Alespoň na mé zahradě ano. Jenže kdo by se s tím dřel.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 16.4.2012 19:36

To je přesné.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 16.4.2012 19:37

Jak celé léto udržujete černý úhor?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 16.4.2012 19:49

Černý úhor je možná nejlepší, ale neudržuju ho,  právě pro tu pracnost. Buďto namulčuji, nebo nechávám trávník. Nižší úroda mě netrápí.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 16.4.2012 19:50

Nijak. Černý úhor je možná nejlepší, ale neudržuju ho,  právě pro tu pracnost. Buďto namulčuji, nebo nechávám trávník. Nižší úroda mě netrápí.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 16.4.2012 20:02

Já mám zahradu v úrodném Polabí, tak černý úhor nepěstuju. Hnojím Cereritem v březnu, občas dám jen močovinu, aby se spotřeboval draslík a fosfor. Kolem stromů mám kolečko asi půl metru, aby šlo sekat, bez trávy. Herbicidní kolečko /Casoron - letos naposled, a pak se uvidí, asi Stomp + glyfosát. Nejsem žádný chemik zahrádkář, ale chemie mě baví a snažím se využít poznatků vědeckotechnické revoluce, jak se za socíku říkalowink.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 16.4.2012 19:37

Nemám vůbec žádný strach z kartonů, ani nechci strašit s Roundupem, ale dal jsem si v Seznamu vyhledat glykofosfát a hned na prvním webu lastura.cz jsem si přečetl článek o Roundupu. Neagituji, kdo chce ať si přečte.

Mr Big

host - 152.34 (?), 17.4.2012 12:44

Glyfosát (účinná látka v přípravku Roundup a dalších) je mezinárodní chráněný název sloučeniny, která nemá s žádným cukrem (jak by naznačovala předpona "glyko-") nic společného. Tato sloučenina je totiž založena na aminokyselině glycinu (to je to "gly" v názvu). Už to, že se doporučovaný odkaz nedokáže vypořádat se správným označením této látky a posunuje ho někam jinam, mi signalizuje, že nebude moc solidní. Na světě existuje i řada různých, i nezávislých, výzkumných institucí, které výsledky svého bádání zveřejňují. Operují ale s daty, a níkoliv s vírou. Zuzana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz