Nestejnonměrný trávník

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?)
4.5.2009 22:35

Abych Vám to nekomplikoval, po přihnojení ledkem asi za 3-4 týdny aplikujte trávníkové hnojivo. Prodává se v 3kg nebo 1o kg balení aq bude tam návod, kolik a jak často aplikovat. I když obsahuje hořčík, přesto ještě 2x aplikujte postři hořkou solí asi po 5-6 týdnech. Ale rozhodující bude ta vláha hlavně po provedené seči..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 66.167 (?), 26.4.2009 11:17, zobrazeno: 7552x

dobrý den chtěla bych se zeptat.Mám druhým rokem trávník. před měsícem byl krásný, ale po vyhrabání a vertikulaci roste tak, že čaást trávníku roste rychleji a část skoro vůbec. N polše jsou kola trávníku, které jsou krásné a zbytek je tenký a nízký pažit. Vyhrabaná suchá tráva se znovu objevila, tak jako kbyby trávník odumíral. co s tím?děkuji Božena

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 26.4.2009 12:03

No a není to třeba tím jakým způsobem rozhazujete hnojivo?

Za kola by taky mohla moct houba, která růst trávy podporuje.

host - 66.167 (?), 1.5.2009 6:49

To jsem si myslela taky. Minulý rok jsem to hodně posypala travinem a bylo to poznat. Myslíte, že jsou to účinky ještě po travinu? Spodní pažit trávy zase usychá. Jakým hnojivem nejlépe hnojit?Děkuji Božena

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 1.5.2009 16:41

Travin není hnojivo ale herbicid.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 1.5.2009 16:49

Sám ho moc neuznávám, ale výrobce (i reklama) deklaruje, že je to hnojivo s obsahem selektivních herbicidů.
Martin

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 1.5.2009 23:57

Domnívám se, že to, že část trávníku roste jinak než ta další část je způsobeno nestejnou kvalitou půdy na které roste, což ještě může z n´´asobit sucho. Nejlevnější řešení vidím v přihnojení ledkem Amonným- LAV27a zavlažováním. Dále doporučuji postříkat 2,5% roztokem hořké soli, nejlépe navečer (ne za ostrého slunečního svitu).

Používání travinu na likvidaci plevelů je pouze pro neználky. Obsahuje totiž růstové herbicidy, které jsou přijímány výhradně zelenými částmi rostlin, především listy. A jak ho má dotyčný plevel přijmout, když leží na zemi a navíc je sucho?

host - 62.250 (?), 4.5.2009 6:34

Dobrý den. Vy jste asi odhalil můj problém s trávníkem. Kvalitu půdy mám opravdu nestejnou. Myslela jsem si, že když budu hnojit tak to nevadí.  Máte pravdu, že sucho kvalitu ještě násobí i když každý třetí den trávník pokropím.Trávník jsem vysazovala již 4x a vždycky mi po třech letech úplně odejde. Děkuji za odhalení mého problému. Již dnes se chystám aplikovat ledek a pak i tu hořkou sůl. Prosím napište jakým hnojivem pak dále hnojit a za jakou dobu po aplikaci ledku. Božena

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 4.5.2009 22:35

Abych Vám to nekomplikoval, po přihnojení ledkem asi za 3-4 týdny aplikujte trávníkové hnojivo. Prodává se v 3kg nebo 1o kg balení aq bude tam návod, kolik a jak často aplikovat. I když obsahuje hořčík, přesto ještě 2x aplikujte postři hořkou solí asi po 5-6 týdnech. Ale rozhodující bude ta vláha hlavně po provedené seči..

host - 253.29 (?), 15.5.2009 10:56

Dobrý den, bohužel to beru jako komplikaci, když čtu Váš článek a prosím o upřesnění postupu protože trávníkové hnojivo jsme aplikovali již v březnu a tak nevím jestli ještě mám i po aplikaci ledku a hořčíku pak nasadit nové trávníkové hnojivo. Děkuji za pochopení. Laik Zdena sanymuj@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz