zdravim vas,
minuly rok sme kupil barak a zahradu. mili susedia, ktory obrabali po dohode s povodnym majitelom zahradu, si tam po dohode s nami nechali dozriet brambory, mrkev a pod. ale aj petour, lobodu a boh vie co este.
tento rok som tam posadila kadeco a teraz, ked bolo to teplo a dazde som sa tam 2 tyzdne nedostala. vcera ma cakal uplny sok - zelene more. ale fakt, to som este nevidela, rastlinka na rastlinke 95% je petour a doplnuje ho loboda. tak som sa na to manulane vrhla, a k dnesnemu dnu mam 4 furiky kopcovite.
Moja otazka - mozem tento plevel, ak este nema ani kvitecek, dat na kompost? a co hovorite na to, nechat ho uschnut priamo na zahone? nedorzeje a nevysemeni sa? ide o to, ze pri tom mnozstve by som ho kludne pouzila ako mulc na uz vytrhane miesta. Povedala by som, ze sa jedna o rastliny 15-20cm.
A este jedna otazka pre tych, co maju s petourem bohate skusenosti - ak ho nevytrhnem s korienkami (na niektorych miestach (chodnicek) nesiel s korenmi) obrazi z toho korena, aj ked je to nevytrvaly plevel, ale vlastne jednorocka?
diky a odplevelovani zdar... adri
PS skusila by som aj postrek sencor ale mam to vsade - v cibuli, zemiakoch, redkovke, fazuli, kaleraboch, cvikle, rajcinach, dyni... skratka vsade.