Jak na puklice

host - 52.232 (?)
4.2.2013 17:05

Svého času existoval 100% účinný Actelic ve spreji, prostorový, korunka rostliny se dala do sáčku, do něho se stříklo trošku Acteliku, čtvrt hodiny se to nechalo a bylo 100% po puklicích. Bohužel, teď na puklice nabízejí nesmysly, jako Puklistop, kde máte za velký peníz 3 druhy nějakých chemikálií aplikovaných 3 neděle po sobě a roztok je pokaždé okolo 8 litrů asi na háj, ne na jednu rostlinku. Z toho 1 složka je Mospilan, ale ten mi nefunguje sám ani pořádně na mšice, natož na puklice. Pokud někdo ví o tom Actelicu, je to opravdu bezvadné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 167.7 (?), 25.8.2012 13:02

Můj spolehlivý přípravek na puklice je "balzam na listy", olej dává listům hedvábný lesk. Přípravek nastříkaný na puklice je uzavře a udusí.

Láďa

host - 52.232 (?), 4.2.2013 17:05

Svého času existoval 100% účinný Actelic ve spreji, prostorový, korunka rostliny se dala do sáčku, do něho se stříklo trošku Acteliku, čtvrt hodiny se to nechalo a bylo 100% po puklicích. Bohužel, teď na puklice nabízejí nesmysly, jako Puklistop, kde máte za velký peníz 3 druhy nějakých chemikálií aplikovaných 3 neděle po sobě a roztok je pokaždé okolo 8 litrů asi na háj, ne na jednu rostlinku. Z toho 1 složka je Mospilan, ale ten mi nefunguje sám ani pořádně na mšice, natož na puklice. Pokud někdo ví o tom Actelicu, je to opravdu bezvadné.

host - 42.162 (?), 30.12.2013 21:25

Přípravek Actellic 50EC ještě existuje, ale normální smrtelník se k němu nedostane. Používají ho většinou ve mlýnech k hubení obilních škůdců. Jeho cena za 5 l balení se pohybuje v řádu 9.000,- Kč. Takže jen přes známé. Jinak jsem vyzkoušel od Agronatury Rock Effect 100 ml za 64,- Kč a s výsledkem jsem spokojen. Oleander je čistý.  Přítel ovocnář z Nového Města nad Metují ZO ČZS

host - 20.232 (?), 19.8.2014 9:39

Toto jsem nasla na netu:

Nurelle D obsahuje chlorpyrifos + cypermetrin. Málo známý vynikající prostředek s výrazně transaminárními účinky. Používáme proti třásněnkám, mšicím, merám, píďalkám, na jabloních, okrasných rostlinách a mandelince bramborové. Obsahuje stejnou účinnou látku jako dříve velmi oblíbený Actelic.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 155.121 (?), 19.8.2014 10:21

Actellic obsahuje jiný organofosfát a neobsahuje pyretroid. Nurelle D se v jabloních a zelenině už nesmí používat, na mandelinku moc nepůsobí. Takže zbývá řepa a obilí.

Pusinova_jaja - (8) - 138.182 (?), 27.8.2015 0:11

Na puklice se mi nejvíce osvědčila požvýkaná žvýkačka. Tu pak vezmu mezi prsty a jakoby sbírám s ní ty puklice, které se na tu žvýkačku krásně nalepí. Je to ale nerovný boj. Já je mám na citrusech a anthuriích a pravidelně se mi vracejí. A to jsem vyklepávala i vešerou hlínu z květináče (u anthurií) a osprchovala mýdlovou vodou a citrusy taktéž sprchuji vlažnou mýdlovou vodou plus tou žvýkačkou, ale opravdu po čase je mám zpět. Bohužel.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz