Zmrznutí kvasu



Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 220.243 (?)
23.12.2009 11:31

Robil by som to len v tom prípde, žeby kvas bol z letných sliviek, veľkých zomerov... veľkoslivy, Topgigant a ďalšie podobné tejtto veľkosti. Z toho dôvodu, že by som chcel odstániť ich naozaj veľké kôstky. Strará škola mi hovorí, že to treba aspoň precediť pri lievaní kvavu do kotla(napr cez prepravku na ovocie)... ja ich nemám veľa, ale keď sú tak to malé množstvo vykôstkujem vopreed.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 6.16 (?), 23.12.2009 8:38

Dovolím se zeptat trochu mimo zadané téma.Jaký je váš názor na vylisování kvasu.Na pálení by pak šlo pouze "ovocné víno".Kdy lisovat-po bouřlivém kvašení nebo na konci?Ne ze všeho lze vyrobit mošt.Pepík

                     
host - 129.96 (?), 23.12.2009 8:47

Je to v podstatě nutné tam, kde není k dispozici destilační kolona s mícháním. Tam by se totiž hustý kvas připaloval. V takovém případě cedím kvas až před destilací. Dělal jsem to např u trnek (skutečných, tedy ne švestek) a všichni známí nemohou destilát vynachválit. Pokud však kolona míchá, je vhodnější destilovat celý kvas a nelisovat.

                     
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 220.243 (?), 23.12.2009 11:31

Robil by som to len v tom prípde, žeby kvas bol z letných sliviek, veľkých zomerov... veľkoslivy, Topgigant a ďalšie podobné tejtto veľkosti. Z toho dôvodu, že by som chcel odstániť ich naozaj veľké kôstky. Strará škola mi hovorí, že to treba aspoň precediť pri lievaní kvavu do kotla(napr cez prepravku na ovocie)... ja ich nemám veľa, ale keď sú tak to malé množstvo vykôstkujem vopreed.

                     
host - 28.243 (?), 29.12.2012 21:05

to musela byt naozajstna kosa aspon -20 niekolko dni aby tak zamrzol uz vykvaseny kvas, v ktorom uz mohlo dost alkoholu...

tiez mam taky sud, mam 190, vazim 95, svaly ake take ale s 227L sudom dokazem leda tak z horka tazka krutit, tlacit ho hore schodmi po doske by som asi nezvladol

      
host - 207.173 (?), 8.1.2010 7:21

Ten dotaz jsem zadal v palírně obsluze(starý zkušený zaměstnanec) a ten se jen usmál a řekl: dobrý kvas nezmrzne, jen skrupičkovatí.jestli kvas zmrzl je k ničemu a neobsahuje líh-vylejte ho do kanálu.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 8.1.2010 9:03

Starého zkušeného zaměstnance neposlouchejte. Zkuste dát láhev piva nebo vína do mrazáku a sám uvidíte, jestli zmrznou nebo jen zkrupičkovatí. Myslíte si, že neobsahují líh? Je to jen otázka, jak moc mrzne.

            
host - 129.96 (?), 8.1.2010 9:46

Naprosto souhlasím. Velmi slušná koncentrace lihu v nedoslazovaném kvasu z hodně sladkého ovoce je 10%. A 10% roztok alkoholu dokáže zmrznout i při -10 stupních C. 17% kolem -18 stupňů. Je to prostě otázka síly mrazu. 98% líh zmrzne asi při -144 stupních. Jistě, umím si představit doslazený kvas, zakvašený turbo kvasinkami, který dosáhne 20%, a ten už asi v našich podmínkách nezamrzne.

            
host - 207.173 (?), 26.1.2010 6:50

Pivo a víno neobsahuje tolik alkoholu a proto zmrzne.To se nedá srovnávat s kvasem,

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 26.1.2010 7:49

Dá se to srovnávat. Navíc víno obsahuje obvykle víc alkoholu než kvas. Zkuste vypálit 100 litrů kvasu a 100 litrů vína, uvidíte sám

               
host - 178.235 (?), 26.1.2010 8:07

Zmrzne jen voda, která nabaluje na sebe líh.Za určitých okolností se dá líh mrazem dokonce od vody oddělit.  Ale to je odlišnější téma. AB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika