Z ceho udelat visnovku



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?)
31.7.2019 10:58

Nezacne smes kvasit, kdyz tam dam vic visni?

Samozřejmě je to o množství višní a koncentraci lihu. Běžné receptury počítající s 2kg višní a litrem destilátu získávají likér s obsahem kolem 30% alkoholu. To je dost daleko od kvasitelnosti. Ta končí někde kolem 16%
   Na druhé straně existují recepty, které s kvašením přímo počítají. Višně prosypou cukrem, nechají zkvasit a teprve získanou šťávu ředí alkoholem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 31.7.2019 10:58

Nezacne smes kvasit, kdyz tam dam vic visni?

Samozřejmě je to o množství višní a koncentraci lihu. Běžné receptury počítající s 2kg višní a litrem destilátu získávají likér s obsahem kolem 30% alkoholu. To je dost daleko od kvasitelnosti. Ta končí někde kolem 16%
   Na druhé straně existují recepty, které s kvašením přímo počítají. Višně prosypou cukrem, nechají zkvasit a teprve získanou šťávu ředí alkoholem.

   
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (180) - 250.122 (?), 3.7.2019 16:52

Visnovku nedelame, ale z ovoce delame vino. Premeleme v mlynku (na vino), dosladime na 24 stupnu a nechame prirodne fermentovat. Po dokvaseni do nuly prelisujeme jako vino a pak se to konzumuje a je to vynikajici. Stoji to jen par kilo cukru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika