Veľmi hustý kvas
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 172.9 (?), 8.1.2016 20:10, zobrazeno: 17348x
Zdravím
Tento rok som prvý krát zakladal jablčný kvas. Dával som doňho neskoré jablká samozrejme riadne dozreté. Zakldal som ho niekedy v prvej polovici novembra čiže asi pre dvomi mesiacmi. Nepridával som doň žiadnu vodu ani cukor. Skladujem ho v stodole, teraz je tam okolo 6 stupňov, predtm keď nemrzlo tam samozrejme bolo teplejšie. Včera som prvýkrát otvoril jeden sud, a na prvý pohľad je kvas veľmi hustý, akokeby tam ani nebola žiadna šťava? Je to dobré alebo zlé? Mám ešte čakať, príp sa ho pokúsiť nejako zriediť?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.120 (?), 8.1.2016 20:44
Myslim, ze pri tak nizke teplote se Vam kvaseni zastavi. Otazka je, jestli to muze mit negativni vliv na kvalitu kvasu..
To, ze se Vam kvas jevi husty, je normalni. Stava se drzi dole.
Efendi
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 123.101 (?), 9.1.2016 12:25
Přenést do tepla, při pálení v pálenici dolít vodu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.158 (?), 9.1.2016 13:23
Když ten kvas bude vykvašený což je díky nepřicukření reálné, tak mu nějakým stěhováním a okysličením jen ublížíte. Nehledě na zbytečnou práci.
Na druhé straně masivní hustá vrstva nahoře sudu svědčí o tom, že něco tam ještě kvasí. Nebo jen dokvašuje?
Je třeba změřit cukernatost, měla by být cca 3-6°Bx a podle toho se rozhodnout.
Pokud nemáte refraktometr a do pálenice se Vám se vzorkem nechce, proveďte aspoň́ kvasnou zkoušku v malé lahvičce v teple.
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.41 (?), 9.1.2016 17:30
Kdyz jsem delal poprve jabka ja, tak jsem to delal stejne a mel jsem je v 200l sudu. Cca po mesici nam palirnik poradit to dat do 2 sudu a rozredit to, ze to pry je nejspise jak beton. Mel pravdu, vubec to se nechtelo nechat vyndat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |