Na vině nebývá cukr, ale to, že se včas neoddělí dokap. Pálenice je živá z toho kolik ti toho projde měřákem takže někde se čeká dokud to teče a jinde zkušený palič řekne dost a pálení ukončí. Je to zkrátka o lidech.
Mal som 1500lt kvasu, jednodruhovy bystricke slivky. Vzdy palim v klasickej palenici na 2x. V jednej varke som mal slivovicu skutocne palivu, avsak bola palena v inej palenici, tiez klasika na 2x. Do kvasu nepridavam cukor, iba vodu cca. do 10%. Takze podla mna je to hlavne o palenici a predovsetkym obsluhe.
Ked to prezenie a prepali, tak vam nic nepomoze ani to ze ste mali dobry kvas.
No nie vzdy sa vsetko podari...
Na vině nebývá cukr, ale to, že se včas neoddělí dokap. Pálenice je živá z toho kolik ti toho projde měřákem takže někde se čeká dokud to teče a jinde zkušený palič řekne dost a pálení ukončí. Je to zkrátka o lidech.