Škrábavost pálenky



                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?) 
26.2.2014 22:27

Nevidím důvod, proč dobrou slivovici nalévat přes vatu a kostku cukru. Nejlépe slivovici zabezpečíte v lahvi od lihoviny s původním plechovým víčkem nastojato.

  
                  
host - 236.138 (?), 27.2.2014 15:49

Proč filtrovat přes vatu? Dárci nepochybně věděli, že nepoužili k naředění vodu s nízkým obsahem minerálů (např. kojeneckou), a že se může stát, že se v destilátu objeví zákal. Vhodný přídavek cukru do hotového destilátu přispívá k vjemu jemnosti, ale musí se s tím moc opatrně, aby se to nepřehnalo. Pokud byste si to chtěl zkusit, doporučuji rozpustit kávovou lžičku cukru v malém množství vody na 10 l slivovice. Zajímavé je, že třeba jablkovice snese cukru mnohem víc a nepozná se to sladkostí, ale to není Váš případ. Kovový uzávěr je jistě vhodný, mně se osvědčil kvalitní korek, špuntovačka a zalití povrchu korku včelím voskem. Je to trochu pracné, ale má to výhodu v tom, že se destiláty tak snadno nevypařují, kovový uzávěr povolíte snadno. slosar-petr@seznam.cz

               
host - 178.235 (?), 26.2.2014 17:22

Zde bych chtěl připojit, že je málo pálenic, kde vám spočítají objem čistého alkoholu ze dvou nebo více vzorků různé koncentrace.Zdržuje je to v práci, která musí "odsýpat".Ke škodě těch, kteří mají rádi tu "primátorskou" nebo dokap použijí až podle jeho kvality.  AB

                  
bohacek - (5) - 221.240 (?), 22.2.2016 21:33

Na zjemnění se používá potravinářský glycerín. Nemusíte se bát žádné chemie, stačí opravdu malinko glycerínu.

                     
host - 171.132 (?), 23.11.2019 8:02

Bývá to nedostatečným zkvašením, vysokou cukernatostí

                     
host - 19.119 (?), 25.11.2019 9:02

No nechci vám "bořit bábovičky" ale již následující příspěvek (13.11.2018 - 13:07), před který jse se "napíchl" sděluje, že to tak úplně není pravda. Tohle je jen "zažitá pověra" - viz další příspěvek o něco níže pod vámi (2.2.2019 11:59). Hezký den a "tu správnou žízeň"...

               
host - 57.149 (?), 13.11.2018 13:07

Z neznalosti jsem letos u svého prvního švestkového kvasu přidal ke každým 40l kvasu 4kg cukru. Po založení kvasu jsem si o tom teprve něco přečetl a po zbývající dobu se děsil toho, že bude škrábat.

Výsledkem bylo zhruba 27l (52%) palenky na 160l kvasu, chuťově jemná, dobře se pije, jen má slabší vůni.  Takže škrábavost nemusí být nutně spojená s cukrem.

                  
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 61.187 (?), 13.11.2018 17:19

Tak to se vám ten cukr pěkně prodražil!
Kvalita: Pokud to uděláte správně a v malé míře, tak to nikdo nepozná. Můžete ale vytvořit i tekutý bolehlav tím, že to přeženete.
Závěr: Máte více pálenky, ale kvalitní ovoce a kvas to nevyžaduje.

                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 13.11.2018 18:00

Hm 27 litrů ze 160 litrů kvasu, tak to musel být "Turbo cuker".surprise

                     
host - 53.50 (?), 13.11.2018 18:38

Tak to buďte rádi. To jste dopadli ještě velmi dobře.
To můj soused si založil kvas z nějakých raných švestek a docukřil ho. Normálně ten krystalový cukr do něj, do toho sudu nasypal!
*
No, před chvíli jsem se vrátil z jeho pohřbu. A údajně i pár hodin před skonem přestal vidět.
Sousedka mi pak tvrdila, že asi špatně ve sklepě oddělil úkap a že mu říkala ať tam ten cukr nesype. Že by ho mohl škrábat v krku.
Naneštěstí to skončilo daleko hůř!!!

Rafael.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika