Repák + řepná pálenka
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.3 (?), 2.2.2011 10:10
Samozřejmě že ta cukrová. Nevidím důvod, proč by nešla "přejet" v jednoplášťovém destiláku.
Zdravím Lojza.
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.30 (?), 5.1.2015 18:17
Zravím - všechny kumštýře kolem řepáku! tak se mi podařilo vše podle návodu-jednu várku sem dělal tak jak jepopisováno! pak sem získal nějaké informace z okolí, a změnil sem :první očistit jak mrkev do polévky -nastrouhat za surova na krouhadle zalít vodou-ne uplně nad povrch řepi -jasně pak do varu s tím -bacha hodně to pění -hlídat pak vařit 3/4hod nechat vychladnout tak na30studělat kvásek jak do těsta, šup to tam rozjezdová teplota minim27st za hod'ku už to bublá! pak udržovat v teplotě min22-25st -a mám to vyskoučené-za 32h je cukr na 0!!!no a šup s tím do mašiny! no ale ted' mi náhodou řepa zmrzla -na kost -až pvolila tak sem to z ní udělal! a překvapení -mín' to pěnilo -lépe se to strouhalo, a lépe to teklo -fakt 50 a mín' odpadu! takže sem udělal z 30kg řepi 6L 45!!! tak ad' se vede! řepášci!!!P!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 5.1.2015 21:37
To přemrznutí asi není nutné, to převaření řízků ano. Pak je to opravdu zajímavý destilát. Vysvětlit to neumím, ale pokud se řepné řízky převaří a po ochlazení během několik dnů vykvasí (jde to velmi rychle), získá se po zpracování velmi zajímavý destilát. Pokud se řízky nepřevaří a vykvasí, obdržíme destilát s chutí "tekuté hlíny", nicméně ta řepa je jasně cítit, ale kdo to má pít. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.184 (?), 6.1.2015 12:29
Toto je prvy odkaz, ktori som nasiel asi tak do minuty: Považský repák 52%. Takze v predaji je.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.184 (?), 6.1.2015 13:34
Na Old Herold som sa doslat práve z nejakej CZ stranky, tak je dostupny urcite aj v ceskej obchodnej sieti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.30 (?), 8.1.2015 15:11
nazdarek! tady chci akorád zdůraznit tu specifickou chot -řepák má vonět řepu-přece né malinama!!!a ty další přednosti vydím v to že za 32hodin neuděláte kvas z ničeho-de tam o tu rychlost a výpln' zimního času! slivovice to není! ale trnky musíš taky pozbíra a čekat co s toho bude za 4 měsíce! a tady jednoduché jeden den očistíš nastouháš uvaříš dáš kvasit a za dvadny pálíš! v tom je ta vímečnost!!!a pokud se můžu vyjádřit k těm kupovaným destylátům! víme jak to je líh s čehokoli -tresti sou všech chutí a udělají ti co si zamaneš! ale domácíje domácí víš co piješ -na vlstní játyrka! čus!!!
|
|
|
|
|
|
|
|