Repák + řepná pálenka



host - 236.138 (?)
5.1.2015 21:37

To přemrznutí asi není nutné, to převaření řízků ano. Pak je to opravdu zajímavý destilát. Vysvětlit to neumím, ale pokud se řepné řízky převaří a po ochlazení během několik dnů vykvasí (jde to velmi rychle), získá se po zpracování velmi zajímavý destilát. Pokud se řízky nepřevaří a vykvasí, obdržíme destilát s chutí "tekuté hlíny", nicméně ta řepa je jasně cítit, ale kdo to má pít. slosar-petr@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 202.3 (?), 2.2.2011 10:10

Samozřejmě že ta cukrová. Nevidím důvod, proč by nešla "přejet" v jednoplášťovém destiláku.

Zdravím Lojza.

            
host - 19.30 (?), 5.1.2015 18:17
Zravím - všechny kumštýře kolem řepáku! tak se mi podařilo vše podle návodu-jednu várku sem dělal tak jak jepopisováno! pak sem získal nějaké informace z okolí, a změnil sem :první očistit jak mrkev do polévky -nastrouhat za surova na krouhadle zalít vodou-ne uplně nad povrch řepi -jasně pak do varu s tím -bacha hodně to pění -hlídat pak vařit 3/4hod nechat vychladnout tak na30studělat kvásek jak do těsta, šup to tam rozjezdová teplota minim27st za hod'ku už to bublá! pak udržovat v teplotě min22-25st -a mám to vyskoučené-za 32h je cukr na 0!!!no a šup s tím do mašiny! no ale ted' mi náhodou řepa zmrzla -na kost -až pvolila tak sem to z ní udělal! a překvapení -mín' to pěnilo -lépe se to strouhalo, a lépe to teklo -fakt 50 a mín' odpadu! takže sem udělal z 30kg řepi 6L 45!!! tak ad' se vede! řepášci!!!P!
               
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 65.131 (?), 5.1.2015 20:58

Gratulujem repak som robieval pred 20 rokmi, nielen ja vtedy tu palil každy.Viem čo je stym roboty, ked som bol pred rokom u našeho šefa na fuške dal mi okoštovat repak ktory bol v dubovom sudku 25l jeden rok nadherna farba po dube a lepšia chut nebol citit po repe niečo super.

               
host - 236.138 (?), 5.1.2015 21:37

To přemrznutí asi není nutné, to převaření řízků ano. Pak je to opravdu zajímavý destilát. Vysvětlit to neumím, ale pokud se řepné řízky převaří a po ochlazení během několik dnů vykvasí (jde to velmi rychle), získá se po zpracování velmi zajímavý destilát. Pokud se řízky nepřevaří a vykvasí, obdržíme destilát s chutí "tekuté hlíny", nicméně ta řepa je jasně cítit, ale kdo to má pít. slosar-petr@seznam.cz

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 6.1.2015 9:50

Přiznám se, že jsem řepovici pil poprvé a naposledy roku 1981. Její chuť si pamatuji velmi matně, k vypití to asi bylo, ale víc nevím. Netroufám si proto hodnotit smysl výroby takového destilátu. Vycházím ze dvou skutečností:
1. V obchodní síti jsem na oficiální pálenku z řepy nenarazil (byť na Slevensku se prý prodává). Nevylučuji, že je destilát zajímavé chuti, ale proč potom firmy jako Jelínek k jeho výrobě nesáhnou - při tak snadno dostupné surovině? Přitom dělá takové úlety jako třeba borůvkovici.
2. Soudím, že příprava kvasu z ovoce je snazší. Není třeba je vařit ani drhnout od hlíny (což v domácích podmínkách není nic příjemného)

                     
host - 220.184 (?), 6.1.2015 12:29

Toto je prvy odkaz, ktori som nasiel asi tak do minuty: Považský repák 52%. Takze v predaji je.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 6.1.2015 12:41

Taky jsem psal, že na Slovensku se prý prodává (omluva za překlep). Jen jsem na ni v obchodní síti v Česku nenarazil.
    Ono - po internetu seženete i krokodýlí maso, neznamenán to ale, že je u nás běžně v prodeji.

                     
host - 220.184 (?), 6.1.2015 13:34

Na Old Herold som sa doslat práve z nejakej CZ stranky, tak je dostupny urcite aj v ceskej obchodnej sieti.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 6.1.2015 17:27

Asi to bude tím, že vnímám - alespoň v češtině - mezi slovy síť (net) a obchodní síť jistý sémantický rozdíl.

                     
host - 19.30 (?), 8.1.2015 15:11
nazdarek! tady chci akorád zdůraznit tu specifickou chot -řepák má vonět řepu-přece né malinama!!!a ty další přednosti vydím v to že za 32hodin neuděláte kvas z ničeho-de tam o tu rychlost a výpln' zimního času! slivovice to není! ale trnky musíš taky pozbíra a čekat co s toho bude za 4 měsíce! a tady jednoduché jeden den očistíš nastouháš uvaříš dáš kvasit a za dvadny pálíš! v tom je ta vímečnost!!!a pokud se můžu vyjádřit k těm kupovaným destylátům! víme jak to je líh s čehokoli -tresti sou všech chutí a udělají ti co si zamaneš! ale domácíje domácí víš co piješ -na vlstní játyrka! čus!!!
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika