Zdravím všetkých "Repákov". Iba jedna poznámka: Pokiaľ chceš mať kvalitnú pálenku, neurýchľuj kvasenie žiadnymi kvasnicami. Skrátka, KVASNICE NEPATRIA DO KVASU!!!... do žiadneho. Tie sa dávajú do koláčov! Kvas má vykysnúť prirodzenou cestou, nie s podporou kvasníc. Je to na úkor kvality výslednej liehoviny. Kvasnice zanechávajú (zákonite) v pálenke kvasnicovú pachuť. Nič sa nemá unáhliť, ani kvasenie. A najlepší sú tí, čo pálili už 3 dni po založení kvasu. Dokonca jeden pán už po 24. hodinách. Tak to musel byť ozaj kvalitný repák! Skús byť aspom jeden raz trpezlivý (niekedy aj pár mesiacov) a potom destiluj. Pokiaľ to "nepretiahneš", garantujem ti, že už nikdy po kvasniciach ani nesiahneš.