Proč se přidává cukr do meruňkového maču?
|
|
 |
 |
host - 13.189 (?) 17.9.2015 12:32
pánové, jak pan doktor, tak pan Standa. Slovíčkaříte, asi se nudíte. Víte jak jsem to myslel. A trvám na tom, že do 2 kg/100kg ovoce se jedná o množství, které nemá smysl nijak extra tvrdošijně řešit. Osobně nepřidávám, ale nebudu tady k vůli tomu vyvolávat válku jak někteří vůči cukrařům. Ani jeden by jste rozdíl ve výsledném destilátu nepoznal (ačkoliv se určitě tato věta objeví jako citovaná a reakce bude "ano, vsaďte se, že poznáme i 0,5 kg řepného cukru v kvasu"), ale důležité je se chytit příspěvku a řešit blbůstky jako malé, velké písmenka, stavby vět, pseudonymy pro cukr (řepu), atd.
Samozřejmě ať si přidává cukr kdo chce, ale je to ze zákona trestné, na to pozor.
Řešíte tady 1-2 kg, ale že polovina republiky chlpe předestilované hnusy s obsahy cukru běžně v rozmezí 5-10kg na 100 kg ovoce je každému fuk a jak si lidi chrochtají...
Občas to přeháníte. Nezlobte se.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 67.66 (?), 17.9.2015 11:51
Kilo na 50 kg meruněk je zanedbatelné
Jednoduché počty:
kilo na 50 kg meruněk = 2 kg na 100 kg meruněk
100 kg meruněk = 75 % šťávy, 15% pecek, 10% sušiny
cukernatost meruněk je 10 - 14 %
v 75 litrech šťávy je tedy 7,5 - 10,5 kg cukrů
tím pádem 2kg přidaného cukru představuje 19 - 27% veškerých sacharidů v mači.
To považujete za zanedbatelné?
Cukr do meruněk dávám (bojím se, aby se kvas nezkazil) ale zanedbatelné to fakt není.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.189 (?), 17.9.2015 12:32
pánové, jak pan doktor, tak pan Standa. Slovíčkaříte, asi se nudíte. Víte jak jsem to myslel. A trvám na tom, že do 2 kg/100kg ovoce se jedná o množství, které nemá smysl nijak extra tvrdošijně řešit. Osobně nepřidávám, ale nebudu tady k vůli tomu vyvolávat válku jak někteří vůči cukrařům. Ani jeden by jste rozdíl ve výsledném destilátu nepoznal (ačkoliv se určitě tato věta objeví jako citovaná a reakce bude "ano, vsaďte se, že poznáme i 0,5 kg řepného cukru v kvasu"), ale důležité je se chytit příspěvku a řešit blbůstky jako malé, velké písmenka, stavby vět, pseudonymy pro cukr (řepu), atd.
Samozřejmě ať si přidává cukr kdo chce, ale je to ze zákona trestné, na to pozor.
Řešíte tady 1-2 kg, ale že polovina republiky chlpe předestilované hnusy s obsahy cukru běžně v rozmezí 5-10kg na 100 kg ovoce je každému fuk a jak si lidi chrochtají...
Občas to přeháníte. Nezlobte se.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.50 (?), 16.7.2018 9:53
Dobrý den, pane Vysloužile, měl bych na Vás dotaz ohledně meruňkového kvasu. Mám cukernatost 2 st. a už se začíná propadat deka. Do pálenice jsem objednaný až na pátek. Nehrozí během 4 dnů zoctovatení kvasu? Pokud ano, je vhodně kvas chladit např. vloižením PET lahví s ledem do mače? Děkuji Bukowski
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.50 (?), 16.7.2018 11:34
...uvítám i názor ostatních odborníků. Díky předem
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.248 (?), 19.9.2015 14:10
Nepřidávejte ani vodu ani cukr, stačí pár sklenic meruňkového kompotu a kvasinky si budou lebedit v tekutém máči s dostatkem papání.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.138 (?), 19.9.2015 17:30
Zapomněl jste dodat, že těmi kompoty se cukr vlastně dodá jaksi automaticky, že. PŠ
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|