Zdravim vsechny konzumenty domacich palenek
Mam ponekud netradicni dotaz. Muzete se nekdo podelit o zkusenosti s palenkou z exotickeho ovoce? Budu mit moznost levne ziskat cca 4 metraky bananu a stejne mnozstvi melounu. S palenkou z "tradicnich" druhu ovoce (merunky, mirabelky, jablka, matolini) jiz nejake zkusenosti mam, ale i kdyz su z jizni moravy, banan je i pro nas exotika ;-)
Jde mi hlavne o zalozeni kvasu. Je mi jasne, ze jak banan tak i meloun bude potreba zbavit slupky a prohnat pres srotak. dale uz si tak jisty nejsu. Zda do bananu pridat trochu vody kvuli konzistenci, jestli bude potreba dosladit (merunky, spendliky nedoslazuju, mirabelky jen zlehka)
Zkratka, pokud nekdo mate zkusenosti dejte mi prosim vedet. Podotykam, ze palim v palenici a rad bych udelal kazde ovoce zvlast. Smesku neurcite chuti a puvodu si muzu koupit od Bozkovu...
Diky Martin