Tiež si myslím, že čo "je kvalitné, to je kvalitné", stačí to len bežne odvetrať od šoku spôsobeného destiláciou a je to. Ak však destilát je nižšej kvality, potom experimenty s rôznym odvetrávaním, či aj zapojením rôznych techník, môžu síce urobiť kozmeticky dojem nápravy destilátu, ale určite to nebude ono, než kvalitne pripravený destilát.
Podľa mňa veľa záleží aj na veľkosti plochy hladiny destilátu pri odvetrávaní. Ak po vypálení sa destilát podrží v otvorených nerezových (kuchynských) hrncoch, určite stačí na odvetranie cca 3 - 4 dni.
Ak čerstvý destilát sa dá napr. do 3,5 l skleníc (ktoré už majú de facto menšiu plochu hladiny, než napr. hrniec) tam sa odvetráva o niečo dlhšie - max. cca 1 týždeň.
Potom sa destilát nariedi, zleje do sklených demižónov, korková zatka a koniec!