Odvětrání slivovice



host - 50.218 (?)
14.3.2012 14:44

Tím že se slivovice nechává odvětrat nevznikají v ní nežádoucí látky, které nechceme v alkoholu?

Podle mých vědomostí oxidací primárních alkoholu vznikají aldehydy (např.: etanol => acetaldehyd = který známe pod pojmem "opice"], nebo vznikají karboxylové kyseliny (např.: etanol => kys.. Octová = ocet]

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 14.1.2010 9:13

...alebo kompresorcek (na akvarko) so vzduchovacim kamenom. No neskusal som, kedze slivovicu nepalim.

                     
host - 11.137 (?), 14.1.2010 16:21

To uz jsem tady nekde v nejakem jinem vlaknu popisoval. Tuto metodu uz leta uspesne pouzivam. Hadicka s kaminkem ma pri vzduchovani tendenci plavat. Hadicka i kaminek jsou "nafouknute" vzduchem. Nutno zavazicko, ja mam "provrtany" zulovy kaminek navleceny na hadicce. Vzduchuju tak dva dny a je hotovo.

                     
host - 74.8 (?), 5.3.2014 15:10
Jednoznacne
   
host - 159.107 (?), 14.1.2010 22:21

Tento rok som na zaklade odporucenia na tomto fore rozhodol zaexperimentovat s cerstvou slivovicou okrem odvetrania vyskusat aj "starenie" pomocou ponorenych drevenych triesok. Mam dost slivkoveho dreva z likvidacie prestarnuteho sadu a tak volba padla na slivkove drevo (nie cerstve ale dva roky nastiepane na vzduchu). Volil som drevo od jadra stromu(najtmavsie a najcervensie), ktore som po nastiepani nechal 15min prevarit. Skusam to v dvoch 2,5 ltr demizonkoch a povrch triesok zodpoveda priblizne vnutornemu povrchu demizonov. Teraz to tam mam bez par dni mesiac, farba je zlatava, aroma bez zmeny a chut v porovnani so slivovicou bez triesok jednoznacne hladsia avsak bez ujmy na ovocnych tonoch. Planujem to tam nechat este asi tyzden a potom sup do flasiek. Ta bez triesok si este bude musiet chvilku poodychovat.

      
Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 31.1.2012 16:49

Stači ked daž do 5L demižona 6sušenich sliviek a dosiahneš ten isty efekt ako pri slivkovom dreve a hlavne si neni narobeni slivka je krasna za mesiac.

   
host - 20.87 (?), 21.11.2011 16:12
Dobrý den, odvětrávám slivovicu v otevřeném demižonu. Mám ju ve sklepě společně s kysaným zelím. Zelí je v keramickém hrnci uzavřeném víkem s vodou, ale i tak je tam trochu cítit. Nemůže načichnout slivovice od zelí(nebo naopak)?
      
host - 73.15 (?), 23.11.2011 7:41
Nikdo s tím nemá zkušenost?
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 23.11.2011 7:47

asi nikdo...,dejte demižon nebo zelí na měsíc jinam a máte klid, než potom čichat a být z toho na nervy, jestli tam "něco" je...

   
host - 50.218 (?), 14.3.2012 14:44

Tím že se slivovice nechává odvětrat nevznikají v ní nežádoucí látky, které nechceme v alkoholu?

Podle mých vědomostí oxidací primárních alkoholu vznikají aldehydy (např.: etanol => acetaldehyd = který známe pod pojmem "opice"], nebo vznikají karboxylové kyseliny (např.: etanol => kys.. Octová = ocet]

      
host - 65.199 (?), 14.3.2012 16:08

Potom té slivovice nesmíte pít tolik. Moju vjetrám více jak 3 měsíce a nemám v ní ocet ani opice.cheeky   j.c.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika