zkousel jsem cantaloupe ale byl z toho hnus, pak jsem zjistoval co a jak tak jsem se dopatral k tomu, ze se musi kvasit pri 10-12oC kvasinkami pro nizke teploty, ja kvasil v lete pri 25-30oC a to bylo pro meloun prilis.
To 240.171: zaručený postup na melounovici? Vydlabat melouny, vhodit do bečky, nechat vykvasit, poté vypálit a nalít v zimě do ostřikovačů. Nedá se to pít a málo toho vyteče. Dvakrát jsem pálil, bylo to v roce 1974 a už bych do toho nešel.
Souhlasim, je to skoda vynalozene energie. Take jsem zkousel vsechno mozne. Melouny, banany, pomerance, mandarinky, ananas... U vseho byl jediny spokojeny konzument vylevka u drezu... Jedine, co z exotickeho ovoce stoji za to jsou snad jen datle. Ale kazdy si na to musi prijit sam. Clovek je tvor zvidavy a kdyby nezkousel, tak ni neobjevi... ja diky pokusum prisel na řepák, kterej se stal oblibenou delikatesou v blizkem okoli.
zkousel jsem cantaloupe ale byl z toho hnus, pak jsem zjistoval co a jak tak jsem se dopatral k tomu, ze se musi kvasit pri 10-12oC kvasinkami pro nizke teploty, ja kvasil v lete pri 25-30oC a to bylo pro meloun prilis.