Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?



host - 236.5 (?)
15.11.2024 11:52

Višňovice - pálenka z višní - se vyrábí stejně jako slivovice, destilací zkvašených plodů. Višňovka (griotka) je oslazený likér z višní naložených v lihu (destilátu, lihovině). Mandlovice je technologicky nesmysl (viz výše). Mandlový likér se dá vyrobit stejně jako griotka, aroma madlí je ale slabé, takže z tresti je to levnější a chuťově výraznější. Většina mandlových likérů je "mléčného typu" jako vaječný koňak. Na webu najdete desítky receptů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 15.12.2018 12:25

Jedná se o Hustopečskou mandlovici a je výtečná. A je to pálenka, nikoli likér.

Tak jsem si ten hustopčský zázrak koupil na vánočních trzích v Brně. Není to až tak špatná lihovina, destilátem to ovšem nazývat nelze. Trochu připomíná ve své době oblíbené maďarské czeres a baracz pálinky z 80. let.

                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.35 (?), 15.12.2018 14:54
Miloš: len korekcia "à la hnidopich" - maďarsky síce neviem, ale keďže bývam cca 50km od hraníc s Maďarskom, tak niečo som pochytil. Správne má byť CSERESZNYE PÁLINKA (=čerešňovica) a BARACK PÁLINKA (=marhuľovica). Podobnosť s Barackom Obamom čiste náhodná 😉. IH
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 15.12.2018 17:15

Kdo si to má pamatovat. Vždyť v době, když jsme tyhle lihoviny popíjeli, jsme byli mladí a šumní. Teď už jsme jen šumní...crying

                     
host - 200.118 (?), 2.11.2022 14:05

Tady se musim ozvat byt pozde. Z Hustopeci opravdu zadnou palenku nedostanete. je to liker slozeny z vinovice, esence(mozna zminovana Aromka) a hroznoveho cukru mozna ve forme mostu. Delam to take tak a ma to obrovsky uspech i kdyz sam to nepiju. Ja radeji svoji visnovku. Mandlovy destilat je proste nesmysl, bo mandle proste nekvasi.

                     
host - 165.178 (?), 14.11.2024 17:49
Byla bych vam moc vděčná za postup výroby višňovice a mandlovice, nebo i jiných... pořád se učím a zkouším.Moc vam děkuji za ochotu mariesuchackova@seznam.cz
                     
host - 236.5 (?), 15.11.2024 11:52

Višňovice - pálenka z višní - se vyrábí stejně jako slivovice, destilací zkvašených plodů. Višňovka (griotka) je oslazený likér z višní naložených v lihu (destilátu, lihovině). Mandlovice je technologicky nesmysl (viz výše). Mandlový likér se dá vyrobit stejně jako griotka, aroma madlí je ale slabé, takže z tresti je to levnější a chuťově výraznější. Většina mandlových likérů je "mléčného typu" jako vaječný koňak. Na webu najdete desítky receptů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika