kvas z letnich jablek
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.121 (?), 6.7.2007 8:51, zobrazeno: 67626x
Dobry den. Mam slusnou urodu letnich jablek, kterou bych chtel vyuzit kvyrobe kvasu na paleni jabkovice. Nevim, jestli se letni odrudy k tomuto ucelu hodi a jakou dobu se da kvas uchovat. Chtel bych ho palit s pozdnimi odrudami nekdy v prosinci. Prosim o vase rady. S pozdravem Lada
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.107 (?), 28.7.2008 21:58
Zdravim,
ja loni posbíral asi 8 metráků letních jablek rostoucích u silnice a můžu vřele doporučit...
Silničáři mi pokosili lebedu, takže to skoro vypadalo jak na golfovém hřišti a relativně snadno jsem měl několik desítek litrů SKVĚLÉ jabkovice
|
|
|
|
|
|
|
host - 190.65 (?), 28.8.2008 21:18
Jaké máte zkušenosti s pálením z více druhů kvasů? Letos mi poprvé zarodilo několik stromků švestek. Odhadem dám dohromady asi 50 - 70 litrů kvasu. Je vhodné tento kvas v pálenici vypálit spolu s kvasem z jablek (cca 200 litrů)? Jakou odrůdu jablek zvolit - mám k dispozici Velzy, Matčino nebo Boskopské.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.193 (?), 7.12.2008 16:39
Jako laik se ptám, proč chcete míchat dobré s ještě lepším? Švestky nechte švestkami a nedělejte z toho hybrida neurčité chuti. Každý druh ovoce má své typické aroma, tak ctěte přírodu!
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.1 (?), 30.8.2008 12:23
Dobry den.Pridanim svestek do jablecneho kvasu nic nepokazite. Jabkovice bude jemnejsi a mozna i chutnejsi.Dela se to bezne, kdyzje mensi uroda ovoce.Nebudete mit jabkovici, ale smesku, ktera je vyborna. Spozdravem Lada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.1 (?), 30.8.2008 20:23
Dobry den.Je pravda, ze chut palenky z kazdeho druhu ovoce je nejlepsi, pokud neni dostatek stejneho ovoce je smeska dobra.Mohu to s klidnym srdcem doporucit, protoze jsem si prave dal panacka smesky z roku 2 004 a byl vyborny.Pokud se tyce vyroby kvasu, tak v tom nevidim problem.Kazdy kvas vyrobim samostatne a vypalim v jednom kotli.Je to vec nazoru, ale pokud je dobry kvas, je dobra palenka.Pravda je, ze palenka z jablek je ostrejsi a pridanim svestek, nebo hrusek se zjemni.S pozdravem Lada
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|