Ahoj, minulý rok jsem byl v pálenici s jablečným kvasem.Byl z jaderniček a voněl nádherně.Po destilaci krásná vůně jablkovice.Když jsem doma vymýval bečky ucítil jsem lehký nádech acetonu.Jablkovici jsem nechal odvětrávat měsíc v otevřeném demižonu.Když jsem chodil přičichávat k hrdlu, vždy jsem cítil lehce aceton.Ale jenom krátce, pak už to vonělo, jako kdyby se ten smrad držel na samém vrchu demižonu.Pak jsem několikrát přelil z jednoho demižonu do druhého, a aceton už jsem nikdy necítil.měl jsem podezření, že v pálenici málo oddělili úkap, ale jelikož byl aceton cítit z beček po kvasu, tak jsem to vyloučil.Dodnes je to pro mě záhada.Napadlo mě akorát, jestli nemůže vznikat aceton rozkladem kvasinek na dně bečky.myslím si, že pokud by destilát byl stále cítit po acetonu, řešil bych to zahřátím v hrnci tak na 50 st, kdy by mělo dojít k odpařením těchto nežádoucím smradům.