Kvas smrdí podobně jako ředidlo



host - 177.23 (?)
25.6.2011 15:18

doporučuji kvas malinko přisířit, " těkavé kyseliny" které vytváří acetonové aroma se vážou na síru a pokud budete kavs destilovat veškeré pachuti zůstanoutzv. v kotli

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 39.70 (?), 10.1.2010 15:12

Dobrý den, existují "divoké kvasinky", která přeměňují "cukernaté látky" na aceton (... němci toho dokonce využívaly za války... používaly však zvláště "vyselektované"...). Chce to prostě dodržovat co největší čistotu a popřípadě použít zákvas s čistou kulturou  ... dají se sehnat za pár korun. Při destilaci (když je dobře vedena) by měla většina "acetonu" zůstat v odděleném "úkapu". Kdyby se "aceton" projevil i v destilátu, lze jej většinou oddělit např. tzv. "ultrazvukovou" třepačkou (alespoň když je ho menší množství).          Zdravím   Tonda.

                     
host - 177.23 (?), 25.6.2011 15:18

doporučuji kvas malinko přisířit, " těkavé kyseliny" které vytváří acetonové aroma se vážou na síru a pokud budete kavs destilovat veškeré pachuti zůstanoutzv. v kotli

                     
host - 176.36 (?), 25.6.2011 18:29

Dík za informaci, i když jaksi trochu po sezóně (když porovnám data příspěvků)... já trochu zasiřuji při každém zakládání kvasu, nesmí se to ovšem přehnat, jinak jsou problémy při destilaci.  Tnd. 

                     
host - 121.38 (?), 16.12.2012 13:41

aceton se neomezene misi z vodou, tak bych chtel videt ten princip, jak by ultrazvuk tyto casti od sebe oddelil...laugh

                     
host - 220.205 (?), 23.12.2012 21:22

Sacharidy, tedy "cukernaté látky" se skutečně za jistých okolností mohou změnit na aceton CH3COCH3 pomocí mikroorganismu Clostridium acetobutilicum, ovšem pouze při teplotě vyšší než-li 35 °C. Nicméně je třeba také dodat, že vzniká ethylacetát, jinak řečeno octan ethylnatý a také malé množství ethanolu. Myslím, že k těmto přeměnám sacharidů dochází jen zřídka a to jen v případě nešťastníků, kteří svůj kvas nechají v parném létě na přímém slunci. Ovšem aceton, který je dokonale mísitelný s vodou ultrazvukovou třepačkou nikdy neoddělíte, to byste byl v rozporu s Henryho zákonem (viz Google). slosar-petr@seznam.cz

                     
host - 72.3 (?), 2.11.2013 19:42

Dobrý den. Přesně tohle se mi letos stalo u meruněk. Bečky jsem měl v garáži ve stínu. Po vypálení destilát stále smrdí odlakovačem nebo ganagonem. Při odvětrávaní provzdušňovacím kamínken zápach slábne. Může se pak ale takový destilát pít? Není to škodlivé?

                     
host - 201.2 (?), 3.1.2016 17:05

Tak sa mi to tuto sezonu stalo tiez. Jeden sudok ok, dalsie dva citit acetonom. Pri prvom vypaleni (klasika, ziadna kolona...) 45 l davky musim vyhodit cca prvy 1l, to je zhruba 1/4 vypaleneho liehu (lebo to skutocne smrdi tak, ze by mali problem aj kamarati z mokrej stvrte).. Aceton je citit v sudoch z chladnejsej miestnosti (12-15 stupne). V kazdom sude su slivky z ineho stromu. Som zvedavy na posledne 3 sudky. Kyslikom to asi nebude, lebo do konca tam zapalka zhasla. A boli roky ked som palil aj neskor a aceton nebol.

Miso

                     
host - 197.160 (?), 3.8.2019 12:08

Asi mám podobný problém. Mač je cítit jako lepidlo na plastikové modely Lepí M. Jak jsem se dočtl na internetu, tak lepidlo je údajně čirý polystyren (krasten) rozpuštěný v etylacetátu. Takže v maču je asi etylacetát. Byly cítit všechny tři soudky, ale u jednoho se pach vytratil. Tak uvidím.

                     
host - 197.160 (?), 3.8.2019 12:34

Jak jsem se dočtl na Wikipedii tak při reakci kyseliny octové a ethanolu vzniká ethylacetát a voda. Možná to chtělo zavčasu vypálit.

Kyselina octová

                     
host - 197.160 (?), 8.8.2019 20:59

Vypáleno. Po lepidle ani památky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika