Kvalita domacej palenky



                     
host - 17.210 (?) 
30.11.2016 16:15

vsetci tu diskutuju, akoby zaroven aj kostovali nejaku palenku

  
                     
host - 31.176 (?), 30.11.2016 16:20

A nejhorší je, když před tebou někdo pálí třeba ze zašárkovaných švestek s příměsí jiného ovoce.  -----Kvas zo zašárkovaních sliviek podľa môjho názoru ovlivní poslednú pálenku len minimálne, horšie je pokiaľ je kvas smradľavý, z pribudlinami alebo aj z veľmi aromatického ovocia.Raz som pálil po kvase zo samorodákového hrozna(Othelo, Konkordia),a prvý liter mi pokazil celú pálenku zo sliviek.Chutila ako keby som robil kvas zo zmesi ovocia.

Nechce sa mi veriť že by páleník nesúhlasil keby ste povedal že zaplatíte za prvý liter to isté ako keby mal rovnakú liehovitosť ako ostatná pálenka.Vás by to vyšlo možno,,dvacku´´ navyše, a on by bol v pohode v tolerancii.   Stano

                     
host - 248.32 (?), 30.11.2016 16:36

Nechce sa mi veriť že by páleník nesúhlasil keby ste povedal že zaplatíte za prvý liter to isté ako keby mal rovnakú liehovitosť ako ostatná pálenka.Vás by to vyšlo možno,,dvacku´´ navyše, a on by bol v pohode v tolerancii.   Stano

Stano, mě se zdá že diskutující snad už dlouho nepálili v pěstitelských pálenicích v ČR, když se tady pořád něčemu nevěří.

Přivez svůj kvas na JM do pájenice a řekni paliči že tvůj první litr nechceš vlét do celkového množství tvé slivovice a uvidíš jak dopadneš.

Rovnako takto crying

Páleničáři se bojí celníků, jsou to vesměs dědáčci a strýčkové ještě zatím bez hole.

                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 30.11.2016 16:39

Nevím jak to chodí jinde, ale ve zdejší pěstitelské pálenicí se první měřený litr dává automaticky bokem (do připravené petky),a pálenice si za něj nic neučtuje, každý si s nim může naložit jak uzná za vhodné.Někdo si ho přilije do "hotového",ale většina si ten litr odnáší s tim, že ho přidají do hotového kvasu před příštím pálením.

                     
host - 40.41 (?), 30.11.2016 17:56

Souhlas. Nevim kde pali vetsina, ale u nas v Cechach se oddeluje taky 1. litr automaticky, nekdy i dva pokud to situace zada. To, ze by byl problem s celnikama je totalni blbost - bud zakaznik to zaplati a vezme si to nebo se to naleje do nadoby a pak se to preda na likvidaci po dohode s celnikama(aspon v Jilovem u Prahy ta 2varianta tak funguje). Posledni litr se kontroluje a konci se dle nekolika okolnosti. Bud se da do slivovice a ukonci se z duvodu ze uz dalsi litr bude spatny(dobry palenik by to mel poznat) a nebo se da blby litrik opet do nadoby na likvidaci a paleni se take ukonci. Osoba, ktera pali ma mit moznost ovlivnovat paleni v kazde palenici, bez ohledu kde je palenice.

                     
host - 248.32 (?), 30.11.2016 18:24

40.41

Tak to teda vypadá, že jsme na Jižní moravě ještě tak 100 až 120 let za opicema a opičáky v našich pěstitelských pálenicích, kterým velí dědáčci bez holí.

                     
host - 44.16 (?), 1.12.2016 9:46

no máte co dohámět jinak by jste zatvrzeně netvrdil že to nejde táhnout až do 5%. jen jestli nejste jen teoretik jak praktik.

přoč by domácí pálenky nemohli na košt? to je co za hloupou řeč? od toho ty košty jsou aby se pohodnotili pálenky a je uplně jedno jestli domácí nebo s ofic. pálenice. a názor že ti domácí tam chodí jen proto aby tam nasbírali zkušenosti je pěkně ubohý.

                     
host - 248.32 (?), 1.12.2016 10:30

hoste 44.16

asi stále nevíte o čem je řeč.

Slivovice tažená až do 5 % NENÍ NIKDY VÝBORNÉ KVALITY.

Ovšem pro OSTRAVÁKY NEMÁ CHYBU pokud jim tam vozíte... devil

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 1.12.2016 10:58

Nejlepší je hodnotit kvalitu destilátu od počítače. Vlastně by se ani nemusely pořádat žádné košty. Stačí, aby každý napsal, z čeho založil kvas a kdy ukončil destilaci.Komise moudrých by na dálku přidělila body a sestavila pořadí. 
   Dokud si nevyměníte a neporovnáte vzorky, nemá to otírání o Ostraváky žádný smysl.

                     
host - 248.32 (?), 1.12.2016 11:26

Nejlepší je hodnotit kvalitu destilátu od počítače. Vlastně by se ani nemusely pořádat žádné košty. 

Ano pane Miloši máte pradu, vždyť pan Šlosar včera psal - naco " LOZÍTE"

na košty. Potvrdil tím vaše tvrzení.

A já se vás ptám naco "lozí " on dlouhá léta na košty do Mikulčic?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika