Kvalita domacej palenky



host - 248.32 (?)
4.12.2016 12:44

175.9

"Slintáček" je dobrá věc, nebo je zbyteční?

Má tedy zachytávat "přestřik" z prvního pálení máče, nebo až z druhého přepalování lutru?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?), 29.12.2016 22:22

Tak se mi přeobjednat na dříve nepovedlo. Malinko začala klesat deka, ale stále je nad kapalinou. Na dece jsou jen drobné flíčky plísně, na kapalné fázi se mírně tvoří křís, svíčka zhasne okamžitě. Uloženo v 10st. Objednán na 16.1. tak snad vydrží...?!

                     
host - 19.119 (?), 9.1.2017 18:51

A proč tu deku nevyhodíte, to počkáte až se vám celá "utopí"?! Jinak přeji ať vám nateče k vaší spokojenosti... Mnoho zdaru.

                     
host - 16.55 (?), 6.12.2016 15:03

Pálenice za něj určitě učtuje, platí se dan i z něho.Ta petka je rozumná, pálenka je majetkem pěstitele, tak si rozhodne sám jak s ním naloží.

               
host - 248.32 (?), 3.12.2016 12:51

Pane Jaroslave Davide -143

Pokud máte aparaturu která je schopna relativně dobrého "dělení", pak asi nemáte problémy s "předkem", ale spíše dost důsledně oddělíte dokap.

Prosím o vaše vyjádření k naskenovaném obrázku ohledně sklenice instalovanou v prostoru přestupní trubky vedoucí do chladiče. Slouží k záchytu nežádoucích látek a vše jde právě přes tuto sklenici do chladiče.

Jaký má sklenice bližší význam s oddělováním a je účinnější jak vše doposud běžně známé?

Údajně po ukončení druhého pálení (přepalování) v ní zůstalo cca. 3l tekutiny ze 100L lutru, která neobsatuje téměř žádný alkohol nebo jen minimum.

Obrázek jsem objevil na internetu z jedné dřívější pěstitelské pálenice.

Děkuji Laďa

                  
host - 248.32 (?), 4.12.2016 10:34

Přidáván obrázek (jednoduchý náčrt bez měřítka) sklenice instalovanou v prostoru přestupní trubky.


                     
host - 175.9 (?), 4.12.2016 11:32

Vážení,

sklenice v tomto případě slouží jako "slintáček" tj. zachytává případné "přestřiky" při méně šetrném pálení. Samozřejmě případný alkohol, který se tam zachytí, vlivem teploty "odejde" (se odpaří) dále do chladiče.

                     
host - 248.32 (?), 4.12.2016 12:44

175.9

"Slintáček" je dobrá věc, nebo je zbyteční?

Má tedy zachytávat "přestřik" z prvního pálení máče, nebo až z druhého přepalování lutru?

                     
host - 193.28 (?), 4.12.2016 17:06

No dle mého názoru to je "amerikanizmus" a Poláci to od nich odkoukali...

Aparatura by měla být sestavena tak, aby něco takového nepotřebovala. A také práce na ní (destilace) by měla probíhat tak, aby k přestřikům nedocházelo... a je potřeba se s ní naučit pracovat.

Podle mého je to zbytečnost, ale je to pouze můj názor, někdo může mít úplně jiný.

                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 75.186 (?), 4.12.2016 17:25

Řekl bych to tak... sice to k ničemu není, ale taky to ničemu neuškodí...

   
host - 64.137 (?), 23.8.2018 13:35

zdravím. Chci se s odstupem času zeptat, zda se vám podařilo vyrobit aromatickou pálenku. kde byla chyba, V dvouplášti bez míchání, deflegmátoru, anebo v odběru jádra pod 40 procent?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika