Vaclave, jeste dluzim nejake odpovedi.
Vinovici jsem nedelal, ale delal to vinar a delal to z hotoveho vina ne z matolin nebo rmutu. Predpokladam, ze nesiril, bo nebylo potreba vino konzervovat a hned ho vypalil. Btw vinovice je fakt vynikajici a byla i za dobrou cenu, takze slo experimentovat.
Pokud jde o vlastni proces, koupil jsem dubovy soudek ve Zdaru - www.dubovesoudky.cz. Myslim, ze je to dovoz nekde z Madarska nebo Polska. Byl to 3l soudek, coz je u nas docela tezke sehnat, bo nasi bednari zacinaji myslim na 5l.
Vyseledek zatim lezi nekdy od ledna v sudu a zatim ho tam jeste necham nez budu mit novou vinovici. Uz jsem i dolival, bo fakt rychle mizi. Neco kostuju, neco se vypari. Ted uz nedolivam, abych nekazil chut. Lil jsem to tam tak kolem 51% a tedjsem zatim nemeril. V zadnem pripade neredim. I likery delam bez redeni, pokud to nevyzaduje technologicky postup.
Barva je cca jak standardni Ballantinka.
Michal