|
Kde sehnat malou pálenici, 23.12.2011 Je to samozřejmě nelegální, legálně to nejde, ale kde není žalobce, není ani soudce... |  | Slivovice vs. calvados, 23.11.2011 Knihu mám na stole, ale takovou odpověď jsem slyšet nechtěl. Ať už vypálím zkvašený mošt nebo drť, jsou výsledky (převapivě?) velice podobně, a výsledkem je syrová pálenka, ze které se calvados stane teprve ležením v sudech. Jde mi o to, že mohu mít... celý příspěvek > |  |
|  | Slivovice vs. calvados, 22.11.2011 Můžete mi někdo poradit, zda se jablkovice, která se má změnit v plnohodnotný calvados, dává do vypálených soudků, nebo ne? |  | "Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?, 8.10.2011 Nakonec jsem objednal i Angold, i Antonovku. Však je místa dost, tak vyzkouším obě. Všem díky za rady. |  | "Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?, 5.10.2011 Děkuji velmi za informace. Antonovka je přesný název odrůdy? |  | "Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?, 5.10.2011 Otec mi tvrdí, že na východě Slovenska pěstují jablka určená speciálně na záviny - viz jejich lidový název "štrůdlové jablko". Jde o to, že ta jablka jsou sladká a šťavnatá, ale po nastrouhání tu šťávu okamžitě nepustí, což je velice... celý příspěvek > |  | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 3.10.2011 Dá se tedy soudek od tohoto prodejce doporučit? Já chtěl zkusit experimentovat s jablkovicí... Ale s 10 litrovým soudkem, nač troškařit. |  | Čím natřít novou udírnu z dřevěných palubek?, 23.9.2011 Přesně tak, zevnitř je to zbytečné, po pár uzeních to bude krásně impregnované... |  | Slivovice vs. calvados, 18.8.2011 U calvadosu není podle literatury tak obtížné vyrobit surový destilát, ale ta pravá alchymie začíná při plnění do sudů. Nejdřív prý se na nějaký měsíc destilát dává do nových soudků, a pak se přelívá do již použitých, ideálně od portského, kde leží... celý příspěvek > |  | Křovinořez HQ 235R x Jonsered BC2236, 16.5.2011 Husqarnu 235 používám už 5 let, sekám hodně a jsem s ní spokojený, chce to neodbývat běžnou údržbu, a jednou v roce ji dát seřídit do kvalitního servisu. Nevýhodou je nutnost zdlouhavě měnit kryt při sekání strunou a kotoučem, ale to už nový typ... celý příspěvek > |  |
|  | D-test, 18.4.2011 Test zde. Hezké čtení... |  | Fazole becovky, 17.4.2011 Minulý rok byl pro fazole tragický, "becoky" spoustě známých v okolí (Frýdek-Místek) pořádně nedozrály, byly až do zimy pořád zelené... Tento rok to snad bude lepší. Barvy těch fazolí jsou fascinující, pan Mendel by na nich snadno... celý příspěvek > |  | Kultivátor Hecht 760, 14.4.2011 Máte pravdu, motor je činský Loncin. |  | Kultivátor Hecht 760, 14.4.2011 Od podzimu má nějaký levný jednoúčelový rotavátor dělat Vari. Cena pod 10000, motor Honda, jsem zvědavý, jak to bude vypadat. |  | Nářadí Fiskars, 23.1.2011 Dnes se mi podařilo zlikvidovat nůžky na větve s dlouhou rukojetí od Fiskarsu. Kurnik šopa. Ulomila se ta část, která je naproti ocelové čepeli. Zatracená líska! Asi mám moc velkou sílu... |  |
 |
|