Kolik medu do pálenky?



host - 248.118 (?)
29.1.2011 13:21
a co dát zvlášt tu medunku a tu skořici? asi by v tom měl být chutový a vonavý rozdíl... nebo dohromady? díky za info.. :-))
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 248.118 (?), 16.1.2011 12:28

:-)) díky za námět.. :-))  holky ted jedou na "pečený čaj" :-)) a tento můj likerek myslím, že tomu dodá tu nadstavbu, kterou žena, i když je dobrá, tak nevymyslí.. :-)) jen je k tomu vhodnou formou navést... :-)):-))

díky za tipy.. :-)) vymyslíme ještě něco? :-)):-))

                     
host - 250.204 (?), 8.3.2011 23:58

Panove, pokud jde o zakaleni, nezoufejte. Kal krasne seda a po dekantaci mate pruzracny Valassky penicilin. Co se tyce pomeru, ja jednoznacne prosazuji hodnoty - primerene- primerene. S otcem takhle varime uz nejakou dobu a vysledek je vzdy uzasny. Ja zacinam jeste cinske bylinky, visne, rybiz... tTo sem ale asi nepatri.

         
radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 5.111 (?), 27.8.2018 16:43

Na litr palenky rozredit 20-25% a dát 6x lžíce medu a nechat ulezet aspon tyden

   
host - 154.89 (?), 17.1.2011 13:18
No u nas se to dela tak, pokud mame koralku (50%) a nepatri mezi ty lepsi, potom do litrove lahve dame 0,2l medu a zbytek dolejem tou koralkou, potom je nutne hodne dlouho michat. Holky si to u nas na morave pochvaluji, z dobre palenky je toho skoda
      
host - 205.152 (?), 28.1.2011 12:29

Myšlenka s medem je dobrá, ale vařit med je barbarství a stává se z něj jen sladidlo. Moje poznatky a to jsem medovinového likéru už nadělal, nejsou v množství medu, ale v době zrání. Pokud likér necháte odstát nějaký měsíc, či rok, pylové složky zákalu padnou na dno, stočíte a máte průhlednou kořalku medově zabarvenou a zdravou. Měl jsem jednoho zákazníka, který si právě liboval konzumací zákalu, protože asi věděl, co pije. Petr

         
host - 248.118 (?), 29.1.2011 12:00

¨:-)) díky, já vím... :-))

ale jde o to, dostat so do takového množství,  kdy má ten archiv šanci uzrát.. :-)) a to zatím nejde.., ale bude...

jinak jsem k tomu co zbylo přidal kousek skořice... a ona tam stále pracuje..  a lepší to a lepší.., ale už je jen cca půl deci k dispozici, tak přístí dávka bude ve větším a snad zbyde i na ten archiv... :-))

a holkám se mi povedlo vysvětli klady toho kalu, tak to berou a těší se na něj.. :-))   jinak jsem med nevařil..., jen ohřál, aby byl med smíchatelný... :-))

další poznatky přípíšu a díky za náměty.. :-)):-)):-)

            
host - 183.242 (?), 29.1.2011 13:04

Zkuste přidat k medu kousek (snítku) medunky do láhve, vypadá to pěkně, chutná lahodně. Elena

               
host - 248.118 (?), 29.1.2011 13:13

díky :-)), předpokládám, že to myslíte do hotového likéru, když se povede ho archvivovat.. nebo zrát...   Já jsem postupoval podle toho Litevského návodu, co tu je uvedený a do lahví, co jsem rozlil jsem dal ty kousky skořice v celku.  Zkusím tedy i tu medunku, ale to až naroste.. :-)) ted mám na zahradě sníh.. :-)):-))  díky...  nějaké další zpestření? :-)).-):-))

                  
host - 248.118 (?), 29.1.2011 13:21
a co dát zvlášt tu medunku a tu skořici? asi by v tom měl být chutový a vonavý rozdíl... nebo dohromady? díky za info.. :-))
                     
host - 183.242 (?), 29.1.2011 14:31

No, já pila "likér" z kalvadosu s přidáním medu a medunky, nechat zaležet, má zlatavou barvu, autor ho nazýval jménem kteréhosi řádu (benedyktýnka? - oni věděli, že klášterní bylinky jsou léčivé a což teprve macerované v alkoholu), ale hlava děravá... E

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika