Kolik medu do pálenky?
|
|
|
|
host - 248.118 (?) 29.1.2011 12:00
¨:-)) díky, já vím... :-))
ale jde o to, dostat so do takového množství, kdy má ten archiv šanci uzrát.. :-)) a to zatím nejde.., ale bude...
jinak jsem k tomu co zbylo přidal kousek skořice... a ona tam stále pracuje.. a lepší to a lepší.., ale už je jen cca půl deci k dispozici, tak přístí dávka bude ve větším a snad zbyde i na ten archiv... :-))
a holkám se mi povedlo vysvětli klady toho kalu, tak to berou a těší se na něj.. :-)) jinak jsem med nevařil..., jen ohřál, aby byl med smíchatelný... :-))
další poznatky přípíšu a díky za náměty.. :-)):-)):-)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 16.1.2011 12:28
:-)) díky za námět.. :-)) holky ted jedou na "pečený čaj" :-)) a tento můj likerek myslím, že tomu dodá tu nadstavbu, kterou žena, i když je dobrá, tak nevymyslí.. :-)) jen je k tomu vhodnou formou navést... :-)):-))
díky za tipy.. :-)) vymyslíme ještě něco? :-)):-))
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.204 (?), 8.3.2011 23:58
Panove, pokud jde o zakaleni, nezoufejte. Kal krasne seda a po dekantaci mate pruzracny Valassky penicilin. Co se tyce pomeru, ja jednoznacne prosazuji hodnoty - primerene- primerene. S otcem takhle varime uz nejakou dobu a vysledek je vzdy uzasny. Ja zacinam jeste cinske bylinky, visne, rybiz... tTo sem ale asi nepatri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 154.89 (?), 17.1.2011 13:18
No u nas se to dela tak, pokud mame koralku (50%) a nepatri mezi ty lepsi, potom do litrove lahve dame 0,2l medu a zbytek dolejem tou koralkou, potom je nutne hodne dlouho michat. Holky si to u nas na morave pochvaluji, z dobre palenky je toho skoda
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.152 (?), 28.1.2011 12:29
Myšlenka s medem je dobrá, ale vařit med je barbarství a stává se z něj jen sladidlo. Moje poznatky a to jsem medovinového likéru už nadělal, nejsou v množství medu, ale v době zrání. Pokud likér necháte odstát nějaký měsíc, či rok, pylové složky zákalu padnou na dno, stočíte a máte průhlednou kořalku medově zabarvenou a zdravou. Měl jsem jednoho zákazníka, který si právě liboval konzumací zákalu, protože asi věděl, co pije. Petr
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 29.1.2011 12:00
¨:-)) díky, já vím... :-))
ale jde o to, dostat so do takového množství, kdy má ten archiv šanci uzrát.. :-)) a to zatím nejde.., ale bude...
jinak jsem k tomu co zbylo přidal kousek skořice... a ona tam stále pracuje.. a lepší to a lepší.., ale už je jen cca půl deci k dispozici, tak přístí dávka bude ve větším a snad zbyde i na ten archiv... :-))
a holkám se mi povedlo vysvětli klady toho kalu, tak to berou a těší se na něj.. :-)) jinak jsem med nevařil..., jen ohřál, aby byl med smíchatelný... :-))
další poznatky přípíšu a díky za náměty.. :-)):-)):-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 29.1.2011 13:04
Zkuste přidat k medu kousek (snítku) medunky do láhve, vypadá to pěkně, chutná lahodně. Elena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 29.1.2011 13:13
díky :-)), předpokládám, že to myslíte do hotového likéru, když se povede ho archvivovat.. nebo zrát... Já jsem postupoval podle toho Litevského návodu, co tu je uvedený a do lahví, co jsem rozlil jsem dal ty kousky skořice v celku. Zkusím tedy i tu medunku, ale to až naroste.. :-)) ted mám na zahradě sníh.. :-)):-)) díky... nějaké další zpestření? :-)).-):-))
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 29.1.2011 13:21
a co dát zvlášt tu medunku a tu skořici? asi by v tom měl být chutový a vonavý rozdíl... nebo dohromady? díky za info.. :-))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|