Kolik medu do pálenky?
|
|
|
|
solutan - Stříbrný Zahrádkář (166) - 224.9 (?) 13.1.2011 22:02
Našel jsem toto, ale nemám to vyzkoušené.
LITEVSKÁ MEDOVINA
Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g muškátového oříšku, 12 ks hřebíčku, 1-2 ks zázvoru, pomerančová kůra.
Koření se vaří v 0,5 1 vody až se zahustí na 1 sklenku vývaru. Med se smíchá na ohni do slabé růžové barvy, odstaví se a přidá se alkohol, odvar z koření a promíchá se. Po ochlazení se zfiltruje přes plátno a stáčí se do lahví.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 13.1.2011 19:35, zobrazeno: 96539x
Ahoj zkušení míchači nápojů :-)) Hledal jsem v diskusích, ale témat a přízpěvků je moc, že se ztrácím. Poraďte mi prosím.
Mám med, mám pálenku. Dejte prosím návod jak smíchat, aby jsem pro manželku dostal lahodný a chutný nápoj. Zajímá mě i % použité pálenky - vodky. Cílem je lahodné babské pití.. :-))
Děkuji a omlouvám se za možné opakování tématu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 13.1.2011 19:41
omlouvám se... příspěvků je moc..:-))
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.231 (?), 13.1.2011 19:42
Škoda medu, škoda dobré pálenky. Radím pustit chlup a pořídit pro paní Bechera nebo co má ráda. Pokud snad nejsou u Vás na med aní děti, lze použit zas do dalšího kvasu na pálenku. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 13.1.2011 19:53
Děkuji, toho jsem si vědomý. Ale radost jí i jejím kamarádkám by jsem udělal fajnovým výrobkem. Proto ten dotaz. Prosím o návod a poměry. Když půjdu cestou pokus omyl, tak to bude drahé a je možné, že neustálým chutnáním a hledáním rozumného poměru se dopracuji k bolavé hlavě.. :-))
|
|
|
|
|
|
|
solutan - Stříbrný Zahrádkář (166) - 224.9 (?), 13.1.2011 22:02
Našel jsem toto, ale nemám to vyzkoušené.
LITEVSKÁ MEDOVINA
Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g muškátového oříšku, 12 ks hřebíčku, 1-2 ks zázvoru, pomerančová kůra.
Koření se vaří v 0,5 1 vody až se zahustí na 1 sklenku vývaru. Med se smíchá na ohni do slabé růžové barvy, odstaví se a přidá se alkohol, odvar z koření a promíchá se. Po ochlazení se zfiltruje přes plátno a stáčí se do lahví.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 13.1.2011 22:41
Děkuji. Tak nějak jsem si info představoval. V podstatě síla je dána silou pálenky, do které budu přidávat med. Tipuji cca 30-35 %, vzhledem k tomu, že to bude pro dámy..
Seženeme ještě jiný postup? Díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 14.1.2011 16:11
Dobrý tip...
a holkám vysvětlím klady "zakalení"... :-)) a ušetřím si práci... :-))
Vymyslíme ještě něco nového?
děkuji za info.., pak podám hlášení, jak to dopadlo..
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.118 (?), 15.1.2011 20:23
Tak a mám hotovo a rozdáno.. :-))
udělal jsem to podle Litevského návodu.. :-)) s malinkatými upravami. Holkám jsem vysvětlil klady jemného zakalení a dostal jsem pochvalu, že jsem zachoval to dobré.. Až budu dělat příští várku, tak dám o trochu méně medu..
díky všem za spolupráci a dobré rady:-)):-))
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.231 (?), 15.1.2011 20:32
Pokud se dostanete k dobré jablkovici nebo kalvadosu a budete chtít svým ženám udělat opět radost, třeba Vám přijde vhod na dobrý pití kterýmu na vámočních trzích říkali turbomošt. Do horkýho jablečnýho moštu panák kalvadosu (jablkovice) plus nějakej hřebíček a skořice. Voní to, hřeje to, chutná to. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|