Jak vyrobit kvas na vodku?



host - 236.138 (?)
27.8.2015 20:11
Tak to buďte rádi, že jste to přežili bez zdá se újmy na zdraví, ale o vaše játra bych fakt nestál, to víte Cu 2+ je problém. PŠ
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 170.74 (?), 12.12.2020 22:11

toto může napsat jedině ten kdo to vživotě nepil, protože pachuťi denaturovaného lihu se nikdy doma nezbavíš(ani filtrací)

                  
host - 236.138 (?), 27.8.2015 20:11
Tak to buďte rádi, že jste to přežili bez zdá se újmy na zdraví, ale o vaše játra bych fakt nestál, to víte Cu 2+ je problém. PŠ
                     
Qesham - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 134.22 (?), 27.8.2015 22:24
Je to už 40 let a játra mám podle posledních testů v pořádku, oba enzymy, které by svědčily pro toxické poškození jater (ALT, AST) mám v normě. :-)
               
host - 24.125 (?), 3.1.2016 18:10

Filtrácia aktivneho uhlia z destilátu je problematická. Destilát s aktývnym uhlím zriediť vodov na cca.30% do parného priestoru destilačného prístroja vložiť sušené slivky, bazový kvet atď. a destilovať. Postup je vhodný pri destilačných prístrojoch malého obsahu. Výsledok je pitný.

            
host - 140.9 (?), 30.6.2018 10:20

Zdravím, dle mého názoru při pálení "lavórovice" -termín z východu Slovenska pro pálení bez destilačního přístroje- je skoro jedno co a kolik tam dáte kvasit, výsledek je stejně tekutina urychlující získání bílé hole. Reklama-nereklama, vícenásobnou destilací se lih zjemňuje, ovšem na úkor výsledné výtěžnosti. Zeptejte se Moraváků, nejlepší je slivovice po druhém pálení, která vytéká s hustotou mezi 50 a 55 %. Co se ředí z ostré na konzumovatelnou je chuťově horší.

         
host - 14.186 (?), 9.8.2015 22:27

a neda sa ta jemnost dosiahnut vdaka opakovanej destilacii? Etanol chuti vzdy rovnako, ale tie primesi ktore etanol vo vodke sprevadzaju, tie maju vplyv na jemnost.

            
kepio - (1) - 136.127 (?), 25.8.2015 19:05

Prosím Vás mám taky jeden dotaz. co když dám při přípravě kvasného roztoku cukr - voda -kvasnice například ovocný čaj - jahoda, třešeň,meruňka a podoně a nechám toto vykvasit.

Ukáže se mi tato chuť v konečném destilátu a nebo to nebude mít na chuť žádný vliv.

Mnohokrát děkuji za názor

               
host - 236.138 (?), 26.8.2015 7:51

Zajímavý dotaz jak vodku ochutit. Záleží na tom, zdali tyto čaje obsahují vonné komponenty, které mají schopnost destilovat s vodní párou. Pokud ne, bude to bez efektu, ale možná, že by stačilo přidat do hotové vodky malé množství ovocného čaje. slosar-petr@seznam.cz

                  
host - 136.127 (?), 26.8.2015 19:06

Právě mně to napadlo, když manželka zaléval čaj dětem, že provoněl celou kuchyň.Tak si myslím že vonné látky se uvolńovali s párou.

Ale to je jen můj názor třeba má stím někdo zkušenosti

                     
host - 243.114 (?), 27.8.2015 20:50
No a co tak přidat ty sáčky do kotle, až budete destilovat?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika