Jablečný kvas



host - 45.252 (?)
8.11.2011 16:53

Pálím desítky let a ovoce se zásadně nemyje - pokud není výslovně od hlíny! Na ovoci jsou přirozené kvasinky které napomůžou rychlému kvašení kvasu! Takže zbytečná práce!

Převařená voda do kvasu? Voda normál teplá z vodovodu do ní případně rozmíchat pořádně cukr a zalít kvas v sudu. Do 200L sudu dávám 4kg cukru a cca 12L vody.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 9.215 (?), 5.11.2011 22:55, zobrazeno: 65731x

mám takový problém, mám 4 sudy po 200l kvasu. Všechny byly plněny ve stejnou dobu a přidáno 2kg cukru do každé. Dnes jsem měřil cukernatost a 1sud měl 2,5, druhý 2, třetí 1 a čtvrtý 5. Ted totálně nevím co s tím. nejsem až takový profík ale toto se mi nikdy nestalo. Díky za každou radu.

   
host - 220.205 (?), 6.11.2011 0:40

Není čeho se obávat, protože jablečný kvas je velmi stabilní, takže si rozdílů v cukernatosti tak nevšímejte. Do palírny to vidím tak na leden. slosar-petr@seznam.cz

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 7.11.2011 9:14

Vyzkoušejte, jestli poslední sud ještě kvasí (poslechem, čichem, svíčkou). Pokud ano, můžete v klidu vyčkat, jak radí p. Ing. Šlosar. 
   I když hotový jablečný kvas do ledna asi vydrží, neuděláte velkou chybu, když jej vypálíte dříve.
   Jistou možností podpořit kvašení v nejsladším sudu (stojí-li v chladnu)  je zahřátí jeho obsahu - třeba ponořením lahví s teplou vodou. Sám jsem to ale nezkoušel,, neobejde se to bez nežádoucího provzdušnění kvasu.

      
host - 208.222 (?), 8.11.2011 8:46

pekny den, poprve a take defacto na zkousku jsem na jemno namlel pozdni sladka jablka jonatany. Cista a bez stopek. Je jich ze 3/4 plny 100L hobok. Je to teprve od nedele. Prosim o radu, mam to necim zalit, zda se mi to dost suche. Dekuji 

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 8.11.2011 9:00

Ideální je zalít drť jablečným moštem. Ale suché se Vám to zdá proto, že drtiny plavou nahoře a tekutý podíl je dole. To tak bude i po naředění. 
   Řešení je dvojí. Buďto drtiny ponořte hned od začátku nějakým zatíženým roštem nebo po vykvašení tmavě zbarvenou drť odstraňte.

            
host - 129.10 (?), 8.11.2011 10:17

Dekuji za rychlou odpoved, ono je to zatim cerstve, mlecne pruhledny hobok dava moznost sledovat pripadnou hladinu (mel jsem v nem svestky a bylo krasne mozne sledovat od pocatku proces a celkove zastavneni).

Ted to vypada opravdu hodne suse. Most bohuzel k dispozici nemam, leda ze bych koupil.

Slo mi o to, zdali muzu prilit urcite mnozstvi prevarene vychladle vody s urcitym mnozstvim cukru. (pripadne kolik)

Diky za zpravu

               
host - 106.20 (?), 8.11.2011 11:54

Dobrý den, rád bych trochu přispěl k této tématice. Loni, jelikož nebyly švestky, jsem poprvé nakládal jablka, Přestože měly výbornou cukernatost, neměly vůbec žádnou šťávu i po vykvašení to byla hustá kaše. Jablkovice z toho byla výborná, pouze při přečerpávání do kotle v palírně jsme museli hadicí připouštět vodu, jelikož čerpadlo kvas nebralo. Samotného by mne tedy zajímalo, jestli je přidání vody zpočátku vůbec důležité.Děkuji za odpověď

                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 8.11.2011 13:32

vodu do drtě bych nedával, musela by být převařená a ochladlá a ještě bych měl strach co to udělá, k odčerpání to nevadí, to jde rovnou na hořák, jen je toho více na přepálení o tu vodu

                     
host - 45.252 (?), 8.11.2011 16:53

Pálím desítky let a ovoce se zásadně nemyje - pokud není výslovně od hlíny! Na ovoci jsou přirozené kvasinky které napomůžou rychlému kvašení kvasu! Takže zbytečná práce!

Převařená voda do kvasu? Voda normál teplá z vodovodu do ní případně rozmíchat pořádně cukr a zalít kvas v sudu. Do 200L sudu dávám 4kg cukru a cca 12L vody.

                     
host - 129.10 (?), 8.11.2011 17:21

Nikdo tady jabka s blatem neresi..

Ja se ptam na to co mam dat na drt popr. nalit, je sucha jak pepr a odspodu se zadna stava za tech 4 dny nevytvorila! cili to asi nebude jeste pracovat. tlacit na to taky asi nechci, jednak nemam cim a taky si to nedovedu predstavit, je to dost udusane vlastni vahou.

cili kdyz mi nekdo rekne at na to vykasu, tak se nato vykaslu a dam tomu cas.

Za sebe jsem chtel pouze slyset, napr:  zalij to tak, ze na 100l dej to a to.., nebo jeste pockej tyden dva, kolik se utvori vlastni stavy a pak to dolej tim a takhe.

Nic vic nic mene k tematu.

Diky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika