Dobrý den pánové,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Založil jsem hruškový kvas, na začátku jsem naměřil 21Bx, přidal ušlechtilé kvasnice a po začátku kvašení (cca za druhý den) jsem hermeticky uzavřel a nechal hadičku na ucházení CO2. Takto to kvasilo cca 6 dní a přestalo. Otevřel jsem a naměřil 9Bx, kvas krásný, deka bez náznaků nějaké vady. Domníval jsem se, že kvas pořád pracuje, ale třeba nádoba není úplně hermeticky uzavřená a tak může CO2 unikat někde jinde. Zase jsem zavřel a po 4 dnech a kvas beze změny, 9Bx. Otázka co s tím teď? Promíchat, přidat živnou sůl, zase kvasinky nebo už vypálit? Jinak uskladněno v místnosti se stálou teplotou 17-19st.C.
Děkuji za radu.
Jiří